Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud je mi známo, tak s heslem "Zjednodušme to" vystupoval v minulé kampani ke sněmovním volbám v roce 2017 předseda ODS Petr Fiala. Ale protože odmítl vládnout s trestně stíhaným premiérem, do vlády s Babišem tehdy nešel a veškeré Fialovy nápady ve věci zjednodušení zákonů odkráčely směrem do kopru a hájů zelených. Nyní uvidíme, co s tím svým dávným heslem Fiala udělá (???). ;-O

0 0
možnosti
Foto

Přečtěte si blog Václava Rambouska, ať víte jakou máte šanci.

https://vaclavrambousek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=407000

0 0
možnosti

Vy jste mé články zjevně nepochopil. Současný právní stav mi ztrpčuje život, protože je obtížně předvídatelná budoucnost, pokud se chci pustit do nějakého podnikání. A nějaké nápady jsem rovnou opustil, protože jsou tu nepřehledné a složité zákony. Advokáti jsou na to ještě hůře, protože ti to řeší u soudů nebo s úřady prakticky denně. Tedy je tu nějaká množina lidí, kterým by zjednodušení zákonů evidentně pomohlo, bylo by jim to k užitku. Já dále řeším situaci, že k důchodu by se mi hodil nějaký menší přivýdělek. Tedy vlastně sobecky myslím na sebe. Jenže pokud chci nějaký užitek, pak musím vymyslet něco, z čeho budou mít užitek i další. Je to celkem prosté, že?

0 0
možnosti
Foto

Zamer zjednodusit pravo je logicky. Pravnici jsou ze zakonu nestastni,vysledek judikatu nelze dnes uz odhadnout, kazdy soud rozhoduje jinak,neni ani jednotnost v case,pro bezneho obcana je vetsina zakonu sifrou. Chybi lehce dohledatelne duvodove zpravy. Ty vsak maji casto mnohem vetsi pocet stran nez samotny zakon a jsou nejednoznacne.

Problem je ale i v tom,ze pravo EU je nadrazeno jakekoliv narodni legislative vsech clenskych statu a jakykoliv zakon musi odpovidat pravu EU. V kazde duvodove zprave je dolozka,zda a jak je s pravem EU v souladu a jak pravo EU reflektuje. Pravo EU tvori tisice narizeni,smernic a judikatu ESD. Vse se vyviji,nekdy v kratkem case. Bohuzel,o svych zakonech rozhodujeme jen castecne a nemame na vyber. Dokonce ani soudy nemohou rozhodovat casto samostatne a pokud si soudce neni jist,zda nedoslo k nesouladu s pravem EU,musi polozit tzv.predbeznou otazku smerovanou k EU. Pokud by rozsudek byl v souladu s ceskym zakonem,ale v rozporu s legislativou EU,musi rozhodnout dle toho,co reknou pravnici EU. CR uz byla za toto v minulosti pokarana.

0 0
možnosti

A něco k věci by nebylo? Hm, jak vás znám, tak nic kloudného nevypotíte...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS