Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To máte moc věcí najednou - gordický uzel, vejce nebo slepice, kohoutek a slepička, stokrát nic umořilo osla, atd., atd....

Navíc historická zkušenost praví, že nejvíce předvolebními sliby o odstranění nešvaru zahrnuje občany právě ten, kdo po volbách problém neřeší, naopak jej prohlubuje.

Vaše myšlenka je v podstatě velmi správná a úprava legislativy je nesmírně žádoucí, jen realizaci si v současné době nedokážu představit. Jsme vlastně mistry v budování uliček jež jsou u vstupu zářivé a girlandami ověšené, jenže slepé, nikam nevedoucí. První náznaky v intencích vaší představy tu byly už někdy v roce 1990, možná někdo pamatuje, kdy si (většinou recesisté) zregistrovali živnost, v jejíž podstatou bylo čtení předpisů různé úrovně a pokud byly pro dotyčného srozumitelné, mohly by být vydávány.

Je potřebné přicházet s podobnými potřebnými náměty, leč obávám se, že jsou předem to zmiňovanou slepou uličkou. Nejprve budete označen za prospěcháře, který chce dobrou záležitost zneužít k získání politické (a tedy dobře placené) pozice v Parlamentu. Pak budete nejspíš obviněn z elitářství, protože chcete rozhodovat co má platit co ne a v jaké podobě. Nevyhnutelně budete označen za druhou Lipovskou, chtít peníze bez práce a jen dirigovat a další nálepky nejhoešího druhu, i v tom jsme mistry.

Nechci se vás ptát, jestli to máte zapotřebí. Ale určitě je na místě otázka, do jaké míry to myslíte váčně a kolik je v tom recese. :-)

1 0
možnosti
Foto

Strana/hnutí mírného pokroku v mezích zákona s plánem redukce zákonů. Možná by to zajistil i ÚPOL (Útvar pomalého nasazení a jeho jednomužné jednotky domobrany);-)

0 0
možnosti
OU
ZH

Uklízet po Babišovi bude sisyfovská práce...

1 0
možnosti
Foto

Takový program mají Svobodní.

2 0
možnosti
ZH

Jenže v programu mají hromadu dalších věcí, které zjevně skoro nikdo nechce, nebo to neuměj řádně zpropagovat. Proto bych se zaměřil opravdu jen na jednu věc - plošnou čistku, bez ohledu na ideové cítění.

V praxi například takto: chcete schválit nový zákon? OK, podpoříme vás, ale jen za předpokladu, že podpoříte zrušení jiného zákona (lze podat konkrétní návrh) a že nový zákon bude jednoduchý, srozumitelný, splnitelný a bezrozporný (i s jinými zákony).

0 0
možnosti
MS

Do jisté míry je zde analogie staré programátorské poučky. Každý program obsahuje jednu chybnou a jednu zbytečnou instrukci. Pokud je odstraníme, rekurzí dospějeme k programu, který obsahuje jednu instrukci, která je chybná. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Myslíte to dobře, dokonce by to i bylo dobře, a to i podle odborníků. Ale zásadní průsmyk je jinde, a ten nechce řešit nikdo. Ten by nezmizel, ani kdyby nám nový trestní řád napsal génius.

0 0
možnosti
ZH

Nejsem spasitel a ani jím být nechci. Ale třeba se mi podaří vylepšit aspoň něco málo. Uvidíme.

0 0
možnosti
JT

R^ je i jiné řešení omezit platnost všech zákonů na 5 let a ty co se neprojednaji neplatí

1 0
možnosti
Foto

To by šlo. Diktaturou, která by to nařídila. Ač i to už tady i jinde bylo.

0 0
možnosti
Foto

;-)A což tak v rámci nepolitické politiky opět založit ,,hnutí", cos jako byvší KAN. Tedy, Klub angažovaných nestraníků. Angažovat by se mohl kde kdo, a ani barvu by nemusel přiznat, či otevřeně ,,ctít". Není to sice ani dnes nic nového, a i v páprlamentu, či sehnátu se tak děje pod hlavičkou ,,nezařazení". Ale třeba by se to zas ,,hlo";-)

0 0
možnosti
Foto

P.S.: Jinak těžké dilema, jak zprovoznit rotační uńuchadlo, když dávno spadl štyft do trýbu;-(;-)

0 0
možnosti
MB

Tak já se tedy hlásím! Mám zájem. Dle vzoru scénky Lábus- Kaiser, to nazvěme OF. Prostě "Očekávám funkci". Mám v tom jasno. Pak tedy, jedině ve funkci předsedy ! Jako bývalý, divizní písař, bych se viděl v čele komise - Pro rušení komisí ! Někdo by nad námi musel dohlížet. Opět mám jasno - Zřídili bychom, Dozorovou komisi ... !

Zdůvodnění : Celý život, vycházím z bonmotů moudrého otce. U demijonu rybízáku mi pravil - "Synu, i ty zřejmě budeš v životě zvažovat. Vstoupit do nějaké strany? Zvaž. Pokud ano, tak jedině ve funkci Předsedy! Být řádovým členem, nemá absolutně, žádný význam" !

Podotýkám, že rodič, např. A. Babiše vůbec neznal. Odešel v r. 2000. Opravdu, pak se směji. Myslím - tedy jsem. Jeho odkaz je platný! Tak já bych tu funkci - Předsedy komise tedy vzal ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Jenom předsedu? A nemáte na víc, Kuzmo Kuzmiči?;-)

0 0
možnosti
MB

Přečetla jsem si tedy i Váš předchozí blog a jsem pro - jednoznačně. Mazat a mazat. R^

0 0
možnosti
ZH

Néééééééééé! Zákony se nemažou, ale ruší! :-)

0 0
možnosti
ND

Byl by to jedině správný počin, a hodně potřebný, ale jelikož jsou zákony dost provázaný, kdeco souvisí s kdejakým, chtěla bych vidět kdo by to vychytal.

Nejlepší by bylo vytvořit úplně nové zákony, pak zhasnout, ty staré vyhodit, rozsvítit a dát v platnost ty nové. Zákonná revoluce :-).

Víte, organizovat něco a pak z toho zdrhnout to není moc zajímavý, takže já vás nepodpořím.

Ale tu inventuru zákonů by to chtělo jako koza drbání.

2 0
možnosti
ZH

Proč? Podstatné snad je, jestli něco funguje, nikoliv to, jestli jsem u toho zrovna já. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli