Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
16 0
možnosti

Na to je jednoduché vysvětlení, že po korytu se ženou vždy v prvé řadě nenapapaní bezpáteřníci, bez ohledu na právě panující režim.

1 0
možnosti
Foto

;-) Ale zajímá. Kde koho. Toto ovšem až tolik každého ne. Asi raději.

Není HOLT odvážný jako odvážný. Ono se to týká i prohnilých proti prohnilým. Těžko ovšem vysvětlit těm, kteří jsou ,,poněkud jednostranní". Nejen pracovníci tehdejšího ZAHROBu, ale i kde jaký montér, česan, námořník, atd. byli po čertech prověřováni, často i mezi sebou navzájem, obzvláště, když byli vysíláni do tzv. KS, tedy kom terminologií kapitalist. států. A to je jen zlomek toho, kdo se čím, resp, i kým zabýval. Ono se to praktikovalo i při vyslání i do tzv. SZ, čili socialist. ZEMÍ, ba i do tehdejšího sojuzu. Jistě, jeden z těch, kteří se v tom pohybovali ,,vystoupal" až na vrchol pyramidy v posled. letech. Ale je spousta dalších, o kterých se to ani neví, resp. i raději. Mimochodem, prac. StB ve vrcholových fcích z odboru hospodářsk. kriminality byli těmi největšími privatizátory. Již před A.B., a mnozí na to byli i předpřipraveni. Ovšem i ti s menšími fcemi, či práskači, ač ne evidovaní, byly i až ,,avantgardou" i v malých privatizacích. Ale i ,,řadový" profi estébáci. Měli z čeho ,,vařit. Dostali nemalé odstupné, potažmo i výsluhy, či dobré penze. A kdo nebyl slep, hluch, či až tup, tak to věděl. P.S.: a to jsem opomněl i členy LM:-/

0/0

doporučit

9.4.2021 15:27

reagovat

2 0
možnosti

Klasickým případem je super bolševik Andrej Barčák, kterej už za totáče byl služebně v USA, pochopitelně že za Čalfy /i za Havla;-D/ se stal ministrem zahraničního obchodu do roku 1990, pak dělal pro General Motors, a ani nechci domýšlet kolika spolubolševikům kdoví k čemu pomohl.

0 0
možnosti
PB

Karma. Je až k neuvěření, že i přes desítky autentických nahrávek, ať už video, či audio, a také písemných dokumentů a závěrů vyšetřování, ho bude řada naočkovaných exemplářů stále obhajovat a tvrdit, že nic z toho není pravda.

11 0
možnosti

"lidé, kteří měli v rodině nějaké emigranty, buďto neměli vůbec šanci (co kdyby zdrhli také), nebo museli režimu nějak prokázat svou spolehlivost a loajalitu." Jen drobná poznámka, že později režim pouštěl za emigranty příbuzné skoro bez problémů. Krásně to vystihla jednou Lída Baarová, když poznamenala, že režim se emigrantům nejvíc pomstil tím, že za nimi ve velkém začal pouštět příbuzné.;-D Není divu, protože to byl přinejmenším nápor na jejich finance, čas atd. A bolševik zase počítal třeba s tím, že si sem leccos dovezou, a tak aspoň částečně odlehčí maloobchodu. Jinak Babiš byl spolupracovníkem StB úplně stejně, jako tisíce dalších na všech pézetkách, neb jednoduše museli hlásit vše o svých obchodech, protože vždy bylo nějaké rozpětí, a tak se sledovalo, aby se někdo nerozhodnul k tomu, aby si s domácími klienty v zemích kde působil, domluvil nějakou provizi atd. Jestli bylo něco nad rámec, to sám netuším.

3 1
možnosti
ZH

S ohledem na pas, který dostal, nemohl být jen tak řadovým spolupracovníkem. Nutně se musel nějakým způsobem osvědčit. Odborností těžko, když je dost hloupý a neschopný (kromě obcházení zákonů). Zato je všehoschopný...

5 0
možnosti
Foto

Babiše uznal soud jako vědomého spolupracovníka StB. Rozhodnutí soudu bylo pravomocné bez možnosti odvolání. Tak se Babiš obrátil k Mezinárodnímu soudu a ten rozhodl stejně.

11 0
možnosti
MK

Bohužel tu máme dost lidí, kterým se bolševický režim líbil nebo byli stejní práskači jako Bureš. Tyto lidi to asi opravdu nezajímá.

12 0
možnosti
OU
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli