Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To není o vzdělání, pane Hlinko, to je o inteligenci. Ale co chtít od někoho, komu napumpovali do hlavy marmeládu. Karma :-)

10 10
možnosti
DR

My zde vždycky zapomínáme že vy ji máte přece na výši. :-)

10 4
možnosti
PK

Vaše čísla nevypovídají nic tak zvláštního o AB, ale daleko více o neschopné opozici....

20 0
možnosti

No vzhledem k tomu, že píše o priznivcich AB, jste tak říkajíc udeřil hřebík na špičičku.

4 0
možnosti
LC

Připadá mně, že znalost volebního systému a matematika není vaší nejsilnější stránkou. Jo a ještě jste zapomněl rozvinout myšlénku, že ani Zeman nebyl zvolen většinou voličů. Tak to napravte.

9 5
možnosti
DP

Vy máte skutečně problém s matematikou. Zeman, bohužel, většinou zvolen byl. Získal 51, něco procenta hlasů... Přesně si to nepamatuju.

0 0
možnosti
AT

Myslím, že koblihářům je to jedno a ti ostatní ví, proč Andreje Velikého nevolí. Takže trochu zbytečný článek :-)

1 4
možnosti
DP

Autor je nejspíš optimista, stejně jako já doufá, že jich zase pár přesvědčí.:-)

0 0
možnosti
LJ

Z těch čísel lze dělat různé závěry: Například polovině lidí je jedno, kdo tady vládne, dokazuje to jejich neúčast ve volbách. Kdyby jim vadil Babiš, tak by přišli a hodili to jinému.

26 1
možnosti
Foto

Co by jiné partaje za takovou menšinu voličů dali, když i druhý získal pouhou třetinu toho, co ANO. Za ideální bych považoval volební systém, ve kterém by vítězem byla partaj se ziskem nejvíce hlasů a ta by s druhým v pořadí obsadila sněmovnu. Vítěz by měl odpovídající většinu poslanců, druhý by doplnil počet do 101. Víc poslanců pro 10 milionový stát není třeba. Ostatní politické strany by utřely slzu a nedostaly by za volby absolutně nic.

7 6
možnosti
Foto

Jenomže to by opět hrozila vláda jedné strany.....

2 0
možnosti
LH

Takže vpodstate vyhrála TOP 09 protože dostala jen min hlasů :-))))

3 0
možnosti
JH

J77a48n 43H68a88r43v37a50n

5. 8. 2019 20:46

Já si myslím že vyhrála STAN, ev. to je druhý vítěz voleb ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jak to tu čtu, tak jste šel ostrými do hejna husí a asi to byla nějaká opakovačka když těch potrefenych tu kejhá (mínusuje) takové množství.

10 7
možnosti
Foto

Pokud z 15 hlasů získáte pro sebe 6 hlasů, já mízerných 5, získal jste většinu. Hlasy těch, kteří se volby neúčastní, nebo volí někoho jiného, se děli mezi nás dva. Tedy jste získal 8 a já 7, tedy většinu.

Vítěz bere vše, gratuluji.

3 5
možnosti
ZH

Babiš nemá většinu ani tímto způsobem. Aby jí měl, musel by získat 101 křesel.

7 0
možnosti

P36e92t18r 84Č75e66j47k56a

5. 8. 2019 19:46

Omlouvám se, ale tento článek je manipulace jak vyšitá, protože naprosto ignorujete poměrný systém hlasování obecně. Vaše manipulace spočívá v tom, že z mnoha proudů české společnosti účelově a cíleně tvoříte 2 "pro" / "proti" a tudíž vám většinu tvoří 50 %+, jenže takto to není.

Představte si, že máte třídu 30 dětí a navrhnete jim v rámci školního výletu 3 alternativy a podmíníte to tím, že každé z dětí smí hlasovat jenom jednou. Pro variantu první bude hlasovat 11 dětí, pro druhou 10 a pro třetí 9. Pro jakou z variant byla "většina"? Podle vás pro žádnou, protože pro žádnou nehlasovalo šestnáct dětí - a tudíž se na žádný výlet nejede. Jenže většina, která rozhodla o tom, že se pojede na výlet varianta první, bylo těch 11 dětí. Většina není určena jen nadpolovičním počtem (to platí jen v případě dvou alternativ), většina je v obecné řeči zcela běžně chápána, jako největší počet hlasujících pro nějakou variantu.

26 9
možnosti

P95e22t64r 31Č67e34j29k80a

5. 8. 2019 19:57

Jinak s většinou ve sněmovně (prostou, kvalifikovanou apod.) to nemá příliš moc společného, protože tam potřebujete získat většinu pro / proti návrhu, takže pokud budeme ignorovat alternativy "tichého ano" (odchodu ze sálu - snižování kvóra) a "tichého ne" (zdržení se hlasování za zachování přítomnosti) se rozhodujete pro "ano" / "ne". Volič nemá ve sněmovních volbách dvě alternativy, ale počet alternativ odpovídajících počtu kandidujících stran a většinu hlasů prostě získá ten, kdo získá nejméně o jeden hlas víc než druhý na pásce. To je "většina" v systému více než 2 variant.

3 1
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli