Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vybrat si kravinu od od oponentu a rozmaznout ji... Babisovi odpurci zase bezne tvrdi, ze nas Babis zadluzuje, dokonce extremne, i nejvic ze vsech, apod.. ze statni dluh extremne roste, ze mame vysoke deficity v dobe rustu apod... je to chyba vzdelani?

2 1
možnosti

Nejsem volič Babiše a ani jeho fanoušek.

Jsem jen velmi kritický k dosavadnímu výkonu politických stran.

A ani současné opoziční strany nepředvádějí žádnou pořádnou politiku, oni v podstatě nic jiného neumí, než předváděli posledních 20 let, impotentní politika a politicky impotentní politici.

I tohle aktuální, nicméně zdánlivě "chytré", přesvědčování Babišových voličů, že jsou hlupáci a nerozumí pojmu většina a tedy že nerozumí volbám, je produktem, velmi podobným impotentní politice opozice.

Za posledních 30 let jsme všichni v této republice byli svědky toho, jak se dohadovaly politické strany, politická hnutí, jednotliví šéfové strana a hnutí o to, jakou má kdo legitimitu, jakou má kdo "volební sílu" a tedy kdo má jaký mandát k tomu, dělat politiku a měnit politiku.

Byli jsme svědky toho, jak se volební výsledky kroutily podle aktuální potřeby jednotlivých aktérů, byli jsme svědky toho, jak se na všech volitelných úrovních měnily výsledky voleb zákulisní dohodou těch, co získali malý počet hlasů a jak vzápětí vyšachovali jasného vítěze.

V podstatě se dá říct, že to byly aktuálně opoziční strany, za přispění momentálně vládní ČSSD, kdo nacpal lidem do hlavy onen autorem vysmívaný pojem "většina", který ve skutečnosti většina opravdu není. Po mnoha volbách na všech úrovních čuměl volič několikrát jak tele na nová vrata, v co se proměnil jeho hlas. A vždy se mu dostalo vysvětlení, že "většina" malých se dohodla a přehrála (radši bych použil expresívnější a výstižnější termín, ale nechci se nechat smazat) jednoho velkého.

Takže jsme se dostali do bodu, kdy nás politici naučili chápat, že většina není většinou, když se to menšině nehodí a když potřebuje vyhodit ze sedla někoho nepohodlného...

Takže ono v titulku zmíněné vzdělávání se musí neprve citelně dotknout politiků, protože oni musí pochopit, včetně autora, že obyčejní lidé nejsou tupci a že umíme "čist" jejich veletoče a výmluvy a že se s námi má jednat na rovinu.

8 0
možnosti

A sotva jsem po dopsání svého příspěvku kliknul na jiný zpravodajský server, dostal jsem jako na podnose ilustraci k svému názoru.

Cituji z velkého a známého zpravodajského serveru, který nepatří do Babišových svěřeneckých fondů:

"ODS a ANO se hlásí o spolupráci ve vedení Prahy. Obě strany jsou připravené podpořit pád současné koalice ve spojení Piráti, Praha sobě a Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN) a podílet se na vládnutí či jen podpořit jinou koalici bez Pirátů"

Takže, milý pane Zbyšku Hlinko, zatímco na parlamentní a celostátní úrovni si neumí přijít politici ODS a ANO, a potažmo i příznivci/voliči, na jméno, v hlavním městě Praze, která má být krutě antibabišovská, se možná spojí tyto dvě strany, aby vyšachovaly dosavadní pražskou koalici...

A pak že my, obyčejní občané, nerozumíme pojmu většina...

Z toho slova se přece stalo slovo k žonglování v rukou politiků a jejich stran v tomto cirkusu.

10 0
možnosti
ZB

Ve skutečnosti platí, že každý kdo k volbám nešel věří těm co šli, že zvolí dobře. De fakto jde o voliče vítězů. Proto mají voliči ANo bohužel pravdu a Babiše většina podporuje.

Je jen na ostatních stranách, aby to tak příště nebylo.

12 8
možnosti
KS

Většina lidí, co k volbám nešla, říká, že nemá cenu volit, protože je to úplně jedno.

5 2
možnosti
ZB

Další člověk, který by rád dostal strany s nulovým potencionálem ke korytu. U voleb to funguje tak, že každá strana může vyhrát, tedy teoreticky. vV Praxi vyhrává ANO a tedy má právo jako první sestavit koalici a vládu. To se také stalo a není důvod na to vidět něco nesprávného. Až bude moci jiná strana sestavit vládu, pak to jsietě udělá. Tak to funguje v poměrném systému a nezmění na tom nic autor článku, který to stále ne a ne pochopizt.

16 1
možnosti
RC

jak jste prisel na to, ze vitezstvi ve volbach zarucuje pravo jako prvni sestavit koalici a vladu? Mimochodem - ANO to udelalo a neuspelo.

6 10
možnosti

Z uvedených čísel a souvislostí pak plyne závěr, jehož pravděpodobnost dle mého názoru hraničí s jistotou: většina aktivních voličů Babiše nechce a Babiš vládne s menšinovou podporou proti vůli této většiny.

Zdroj: https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723295

Logika úplně špatná. Fakt, že Babiše většina nevolila neznamená, že ho nechtějí.

Budu mít v hospodě na poledním menu pět jídel. Dal bych si smažák, pizzu a nebo řízek. Těstoviny ani čevabčiči mi nejedou. Nakonec se rozhodnu pro řízek. Znamená moje volba, že pizza je pro mě pasé a kdyby řízek nebyl, už by mi nechutnala a neobjednal bych si jí?

2 4
možnosti
RC

Vy jste si to ovsem hodne zkratil, cimz jste zmenil vyznam, nebot jste vynechal: "jehož pravděpodobnost dle mého názoru hraničí s jistotou"

0 3
možnosti
JB

J65a13n 61B73u54r22i81a64n

6. 8. 2019 12:19

Já bych to s dovolením shrnul takto - hnutí ANO v r. 2017 volilo nejvíc voličů (skoro 30 %) - tečka.

Rozhodně to ale neznamená, že mu vyjádřila podporu většina obyvatel, protože tu mu v těch volbách vyjádřilo "jen" cca 18 % obyvatelstva s právem volit a zároveň se dá říci, že přes 70 % voličů ve volbách aktvivně volilo někoho jiného že přes 80 % populace (s právem volit) hnutí ANO svoji podporu nevyjádřilo!

3 0
možnosti
JN

Aby byla vaše statistika úplná, musíte doplnit, kolik % populace nepodpořilo ODS, Piráty, KDU....

4 1
možnosti
RR

Článek jste mohl také nazvat " Stále jsem neskousl výsledky voleb".

14 6
možnosti
RC

pokud je vysledek prezentovan stylem: "Babise volila vetsina lidi"....

2 3
možnosti
JH

Tomu říkám hrubozrnná demagogie.

Pas.

3 3
možnosti
Foto

Resumé, že většina voličů nechce Babiše je tak trochu účet bez hostinského a idealizace nevoličů. Obávám se, že kdyby byly volby povinné, většina lhostejných, kteří dnes k volbám nechodí, by volila spíše ANO, komunisty nebo okamurovce, než jakékoli demokraty.

ANO sestavilo většinovou koalici, vládne tedy legitimně. A hrátkami s počty voličů lze delegitimizovat jakoukoli vládu, která nedosáhne 50% + 1 hlas všech oprávněných voličů.

15 3
možnosti
ZH

Ehe? Já jsem nikde nezpochybnil legitimitu vládnutí ANO. Já jsem vyvrátil tvrzení, že ANO má podporu většiny voličů.

5 2
možnosti
JH

J13i50ř85í 85H91o88l85ý

6. 8. 2019 10:48

Neblbněte lidi !

Něco tak matematicky složitého přece nemohou příznivci ANO ani ani pochopit.

7 13
možnosti
JN

Zatím jste to, jak se zdá, nepochopil vy...

9 2
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli