Diskuse

Smyslem EET je vybrat více daní, nebo spíše pokut?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J80a51n 53R89á27ž

22. 2. 2017 16:27

Všechny proklamace, jako že je smyslem EET odstranit daňové podvody a narovnat prostředí, jsou jen prázdnými slovy. Možná to tak i Babiš myslel, když o zavedené EET zpočátku uvažoval, ale jestli ano, tak zapomněl na smysl činnosti naší byrokratické mašinerie, kterou je buzerace občanů.

Takže výslednicí celého EET nebude v žádném případě zisk tolika miliard o kterých Babiš básnil, ale jen a jen zvýšení možností byrokratů a represivních orgánů státu, jak se mstít těm, kdo našli odvahu se o sebe postarat sami.

4 0
možnosti
Foto

Zase máte pravdu a ještě to umíte napsat čtivě. Jen je to smutné, soukromé podnikání drží stát nad vodou, zaměstnává spousty zaměstnanců, uživí je i sebe, odvádí daně, plní všechny možné i nemožné předpisy a pravidla, a kdoví jak se stalo, že na soukromé podnikatele každý ukazuje prstem a označuje je za zloděje. Copak nikdo nechápe, že je potřebujeme, že jsou to ti trafikanti, pekaři, instalatéři, a další, jejichž služby nebo výrobky poptáváme každý den, copak si nikdo neumí představit, jak zlé to bude, až tu zítra nebudou. ;-(

4 0
možnosti
Foto

prachy jsou třeba-na armádu, na výlety politiků, na předražené dálnice:-)

kde brát a nekrást?

1 0
možnosti
AF

Zkuste v nadpisu zaměnit slova "nebo spíše" za písmeno "a". A máte odpověď.

0 0
možnosti
Foto

"Pozorně jsem ho přečetl, ale o žádném právu není v zákonu ani zmínka."

Nějaká nová pěkná práva jste tam čekal marně. Dle důvodové zprávy jsou tam jen práva, která vznikají v souvislosti s naplňováním obsahu předpisu, tedy existencí, uskutečňováním a ochranou evidence tržeb, včetně vybraných postupů s ní souvisejících. Např.:

Právo poplatníka na získání certifikátu stanoveným způsobem.

Právo zaevidovat tržbu, která není evidovanou tržbou.

Zastoupený má právo na informace o tržbách, které za něj byly evidovány jinou osobou.

Právo na ověření účtenky u správce daně.

0 0
možnosti
ZH

"Právo poplatníka na získání certifikátu stanoveným způsobem."

;-D Zrovna toto není právo, ale fakticky povinnost.

"Právo na ověření účtenky u správce daně."

Tohle "právo" je velmi diskutabilní, spíš je to státem organizované udávání.

3 0
možnosti
LV

Smyslem EET je vybrat relevantní údaje pro efektivnější lokaci obřích investic. Největší systémy pro zpracování EET vlastní AB (Dotykačka), Kellner (O2Kasa) a Roman (bývalý šéf ČEZ, co dostal zlatýho padáka za 670 mega - Markeeta). Všichni provozují ke svým kasám vzdálená úložiště, ve kterých si jednotliví podnikatelé ukládají svá data o tržbách (minimálně data o výši tržeb a o jejich časovém průběhu). To jsou pro investory nemírně cenné údaje. Umožňují získat just-in-time data o vývoji trhu a efektivněji investovat.

2 0
možnosti
TK

Nejde o to vybrat více, nebo méně. Smyslem by mělo být omezit podvody a narovnat tak prostředí pro ty poctivé, kteří jsou nyní znevýhodněni.

1 11
možnosti
ZH

Není pravda. Nejvíce to zatíží a existenčně ohrozí nejmenší živnostníky, kteří stejně žádnou daň neplatí a nemají tudíž zájem cokoliv zatajovat. Takže se nejedná o narovnání podmínek, ale o cílenou likvidaci určité skupiny obyvatelstva.

6 1
možnosti
MC

Jestli vám rozumím tak zaměstnanec platí daně a soukromný podnikatel místo daní pokuty? Zajímavé přirovnání.;-)

1 8
možnosti
Foto

Je to jedno jak to nazvete, protože reálně je to loupež, kterou si parazité zlegalizovali.

5 2
možnosti