Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J17a26n 82R14á43ž

18. 12. 2016 14:17

"Ostatně soudím, že EET musí být zrušeno"

P.S. Marcu Pontiu Catovi trvalo tři roky, než přesvědčil Senát, jak je důležité Kartágo zničit. Doufám, že u nás to nebude tak dlouho trvat, než Sněmovně dojde, jaké škodlivé dopady EET má a z povinnosti EET mít vypadnou všichni malí podnikatelé a živnostníci.

3 2
možnosti
Foto

Příznivci jistého Bureše Váš článek nepochopí nebo se k nim ani nedostane.

Celé je to stavěné na závisti. Ty máš hospodu, já ne. Tak dostaneš přes dr.ž.ku.

16 3
možnosti

Je zajímavé, jak u některých lidí je docela automatická jedna věc. Jakmile s nimi někdo nesouhlasí, je ovce, hlupák, čecháček, závistivý hňup, ...

2 1
možnosti
PL

P78e13t50r 48L38a70n69g66e83r

18. 12. 2016 13:23

Přehaníte, ale oceňuji vaši kreativitu. Dobře se to četlo.R^

1 0
možnosti
KK

Zbytečně ztrácíte čas. EETupce racionální argumenty nezajímají. :-/

15 4
možnosti
PB

P18e87t33r 94B58r68o29ž

18. 12. 2016 11:56

Takových analogií je možné najít bezpočet. Mně se nejvíc líbí vize "všeci jezdí rychle", takže každé auto bude mít GPS a internet (kdo na to nemá, ať nejezdí), každou vteřinu se budou odesílat data a stát hned uvidí, kdo překročil rychlost, kdo vjel do zákazu, kdo zastavil tam, kde nesmí.... atd, atd. Absurdní? Nikoli, stejné, jako EET. Jen by to nevadilo jen hostinským, ale všemu plebsu, který teď radostně hýká, jak Taťka Babiš vyzrál na zloděje. Až takhle "vyzraje" na nás všechny, bude pozdě rozčilovat se nad ztrátou soukromí a svobody.

24 2
možnosti
FN

Ale on už přece vyzrál - na čistého spotřebitele. Ten musí dph odvést aniž by se ho obchodník ptal, aniž by se spotřebitel mohl rozhodnout jestli dph odvede hned, za měsíc či za čtvrtletí. Prostě zaplatí dph hned při uzavření obchodu u pokladny obchodníka. Nevidím důvod, proč by stát neměl vědět,že spotřebitel uzavřel obchod, jestliže část tržby náleží státu.

A fakt chcete označit za plebs každého, komu záleží na tom aby bylo ve státním rozpočtu co tam být má? Protože i ten plebs do státního rozpočtu přispívá. Mimochodem, právě plebs živí ty obchodníky.

1 4
možnosti
FN

Taky bych očekával, že v článku bude zmínka o poskytovateli služby (provozovatel autobusu) a zákazníku (to je ten který za službu platí). Namísto toho jen smršť nesmyslných přirovnání.

Jako, chápu že eet může někoho štvát, ale psát kvůli tomu takové články je trochu o ničem. Už toho má každý plný zuby. Měsíce se tu píší nesmysly o tom, kolik stojí internet, kolik stojí SW, že malé hospody musí zavírat, že se musí zdražovat, že musí hospodský absolvovat ještě jednu cestu od hosta k pokladně, že je to uplatnění principu kolektivní viny, blabla.

A to chce stát jen jednu věc, mít přehled o tržbách, tedy přesně o tom, co musel podnikatel státu doložit ještě před tím, než bylo eet.

4 12
možnosti
PB

P55e88t68r 51B35r50o70ž

18. 12. 2016 11:51

Ano soudruzi. My chceme klid na práci, umlčte všechny ty rozeštvávače !

4 1
možnosti

To je problém používání analogií. Když je někdo umí používat, může to být velice trefné a velice vtipné. Průšvih je, že absolutní většina lidí je používat neumí. Vytvoří nějaký blábol, který má určitou vnější podobnost, ale při bližším pohledu se rozsype jak sto let stará kadibudka.

Tohle je typický příklad druhého.

2 11
možnosti
MH

Existuji dva druhy lide, ti kteri sou inteligentni a umi diskutovat k veci, no a vy ste v te druhe kategorii.....

4 1
možnosti
JZ

Ponekud zbytecna uvaha, rekl bych. Zaklada se na jednoduchem omylu: eet eviduje samozrejme poskytovatele nejake sluzby, nikoli uzivatele. Tudiz v logice, kterou autor predklada, by to muselo vypadat asi tak, ze by zakaznici v hospode dostavali elektronicky cip, ktery by je monitoroval pri vstupu a odchodu z hospody jako prevenci pred utekem bez placeni. Nic takoveho ale eet nezavadi, proto ani analogie s dopravnimi prostredky nesedi.

8 2
možnosti
ZH

Jedná se zde o tyto vztahy: stát - plátce daní, firma poskytující službu - zákazník. Pokud by dopravní podnik měl moc vystupovat jako stát, mohl by se chovat tak, jak jsem popsal.

2 0
možnosti
Foto

karmaR^a bingo

kdyby před časem novináři neupozornili že paní Babišová nezaplatila clo za dovoz luxusní kabelky, tak by ho asi nezaplatila dodnes

a kdo bude kontrolovat kontrolory jestli se nedají zkorumpovat?

3 1
možnosti
ZH

V tom je právě ta zrůdnost. Namísto, aby se systém zjednodušil na maximální ještě funkční míru, komplikuje se a přibírají se další kontroloři. Tím se celý systém zabije a MHD přestane jednoho dne fungovat, protože už nebude možné jí použít.

4 1
možnosti
PN

P26e34t23r 36N51ě92m51e36c

17. 12. 2016 20:20

Naprosto přesné !!!R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli