Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a30n 49R82á41ž

29. 11. 2015 14:34

Před pár stoletími mohl křesťan nesouhlasit s vražděním ve jménu Ježíšovy víry a když to projevil veřejně, byl obvykle upálen. Dnes může věřící být křesťanem, aniž by se ztotožnil s dogmaty jakékoliv církve.

K tomuto stavu musí vyznavači Mohamefovy víry dospět taky. Ale teď ve fázi, kdy jsou nám stejně nepřátelští, jako bylo španělští katolíci nepřátelé Inků a britští a irští protestanti nepřátelé severoamerických indiánů.

Abychom nedopadli jako oni, musíme se branit, a nepodléhat defétismu hlásanému lidskoprávními iluzionisty , že to tak není.

8 2
možnosti
VS

Není žádná škoda, že původní jihoamerická kultura zanikla, protože zahrnovala takové věci jako lidské oběti. A v Severní Americe, v původně katolických koloniích žijí potomci místních obyvatel dodnes.

Křesťanští Španělé museli bojovat proti islámu, který okupoval jejich území v době, kdy drtivá většina obyvatel Evropy, byli jak by řekl současný liberál "bigotní katolíci". Kdyby ho nedobily zpět, pak by dnes žádné Španělsko neexistovalo. Ani v té době tito křesťané nehýřili nadšením z vyhlídky na boj. Nemluvě o tom, že to co se dnes považuje za tradičně muslimská území jsou islámem násilně obsazená území původně křesťanská (Turecko, Egypt, apod.)

"Dnes může věřící být křesťanem, aniž by se ztotožnil s dogmaty jakékoliv církve." To je pitomost. Každý jouda se může prohlásit za křesťana, příslušníka jiné rasy, či jiného pohlaví, ale to neznamená, že jím reálně je. Křesťanem může být pouze ten, kdo patří ke Kristově církvi a tou je historicky jenom církev Katolická (, která kromě římské části zahrnuje i mnohé východní církve).

Moderní bludná teze, že všechna náboženství jsou více méně stejné, a proto i jejich vývoj je totožný je zcela nesmyslná. Tvrzení Islám je teď ve fázi středověkého křesťanství je jako tvrdit, že Evropská unie je teď ve fázi před válkou Severu proti Jihu. Islám má úplně jinou teologii, problémy, a proto nikdy nemůže procházet a zažít stejnou historii jako křesťanství.

2 0
možnosti
Foto

J85i24ř63í 55K87i48n45d63l

29. 11. 2015 14:20

Podle Mohameda a koránu se narozením člověk stává  vyznavačem islámu. Pokud ne korán přikazuje jej zabít.  Takže je blábol, nevím kde vzatý, že Mohamed rozlišoval mezi aktivními a pasivními vyznavačem islámu. Každý muslim je aktivním vyznavačem islámu.

2 0
možnosti
ZH

Například:

4:76.Ti, kdož uvěřili, bojují na stezce Boží, a ti, kdož neuvěřili, bojují na stezce Tághúta. Bojujte proti přátelům satanovým, vždyť slabé jsou proti vám úklady satanovy!

77.Což jsi neviděl ty, jimž bylo řečeno: „Spusťte své ruce, dodržujte modlitbu a dávejte almužnu!“ A když jim bylo předepsáno bojovat, hle, jedna skupina z nich, jež bojí se lidí tak, jak bojí se Boha, anebo ještě větším strachem, zvolala: „Pane náš, proč jsi nám předepsal boj? Nemohl bys nám jej ještě o malou chvíli odložit?“ Rci: „Užívání na tomto světě je jen nepatrné, zatímco onen svět je daleko lepší pro toho, jenž je bohabojný - a nebudete ošizeni ani o slupku pecky datlové!“

9:13.Což nebudete bojovat proti lidu, jenž porušil přísahy své a usiloval o vyhnání posla a první vás napadl? Bojíte se jich snad? Však Bůh má větší právo na to, abyste se Ho obávali, jste-li vskutku věřící.

14.Bojujte tedy proti nim a Bůh je vašima rukama potrestá a zahanbí a dopomůže vám k vítězství nad nimi a uzdraví hrudě věřících

15.a odstraní hněv ze srdcí jejich. A Bůh přijme pokání, od koho chce, vždyť On vševědoucí je i moudrý.

1 0
možnosti
Foto

J34i97ř17í 25K95i74n72d79l

29. 11. 2015 14:17

Jaký je tedy rozdíl mezi muslimem a islamistou? Absolutně žádný ani ten nejmenší. Muslim je vyznavač islámu.

10 1
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli