Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

MUDr. madqwert

13. 6. 2012 15:10
kazdy zamestnavatel vsechny ty tve vyhrady

jako dovolena, nemocenska, pojisteni, odstupne zahrne zamestnanci do mzdy a da mu ji o to nizsi, jenom pro tebe je to problem ;-D

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

13. 6. 2012 16:19
Re: kazdy zamestnavatel vsechny ty tve vyhrady

Máte problém pochopit?

1 0
možnosti
RO

maaslo

13. 6. 2012 15:08
Zaměstnanci platí vysoké daně oproti OSVČ?

Zřejmě máte na mysli ty televizní grafy ovlivněné stejně jako grafy průměrné mzdy armádou státních TOP manažerů se statisícovými platy. Dejte už OSVČ pokoj. Už z nich asi víc nevymáčknete, protože stejně jako zaměstnanci v soukromé sféře jsou rádi, že uživí sebe a své rodiny. Zavadil je dacan a toto je jenom poštvávání lidí proti sobě.

1 0
možnosti
KD

péťovakobyla

13. 6. 2012 15:03
Cca 5 milionů zaměstnanců zaplatí na daních z příjmu

za rok 140 miliard, necelý 1 milion OSVČ zaplatí na daní z příjmu 3 miliardy. Rozdíl nebetyčný. Pokud se srovnají podmínky zaměstnanců a OSVČ, tak státu vypadne v daních z příjmu cca 120 miliard korun ročně. A aby je stát dostal zpět buď bude muset zrušit policii, justici a armádu anebo zvýšit DPH na 40 %. To živnostníci jistě přivítají anebo budou chtít nějakou další vyjimku?8-o8-o8-o

2 0
možnosti
KR

kukuricevpoli

13. 6. 2012 15:08
Re: Cca 5 milionů zaměstnanců zaplatí na daních z příjmu

takze 1 milion odvede zhruba 28, kdyz jim sebereme stravenky, placene dovolene a nemocenske, tak to bude v pohode :) Nemyslite si, ze je spis reseni, nechat lidem jejich vydelane penize, at si sami rozhodnou za co si je utrati (tim myslim obe skupiny osvc a zamestnance). A kdyz nebude stat okradat jeste navic firmy, tak se tem zamestnancum jeste ty platy zvysi.

1 0
možnosti
PH

petrph

13. 6. 2012 14:41
takto to bylo nastaveno v sociálním smíru

Zkuste jako podnikatel oznámit zaměstnancům, že jim nebudete proplácet dovolenou, že jim nebude proplácet mzdu když nejsou zakázky,můžete je vyhodit na hodinu bez odstupného  a podobně.. Asi správně tušíte, že pokud u Vás  budou ochotni pracovat, tak za mnohem vyšší platy, čili moc neušetříte (o daních nemluvě)...Čili, takto to bylo kdysi dohodnuto mezi vládou, odbory i podnikateli  , Nízké mzdy, vysoké sociální jistoty..

1 0
možnosti
O

oslik

13. 6. 2012 14:49
Re: takto to bylo nastaveno v sociálním smíru

Ušetřím, protože je budu platit za odvedenou práci, ne za slib práce. Ušetřím minimálně za administraci a za buzeraci a kontroly ze strany úřadů. Ušetřím v situaci, kdy práce prostě nebude, protože nebudu muset nikoho platit z něčeho, co nemám.

1 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

13. 6. 2012 14:32
++++

Snažíš se hochu uvažovat selským rozumem. Ale tady je především zmatlanej zákon. Tzv. sociální (ale i zdravotní) pojištění je kočkopes. Pokud by sis ten legislativní zmetek lépe přečet, tak se sociální pojištění  ze tří částí, nemocenské, důchodové a příspěvkem na státní politiku zaměstańosti (dobrej termín, že). Zaměstanec (lépe řečeno zaměstnavatel) musí platit vše, OSVČ si to může zkrouhnout. To, že OSVČ "šidí" stát na daních másledně pak na sociální a zdravotním pojištění, je celkem logické. Ale pak musí počítat s malým důchodem, jinými slovy musí podnikat až do smrti;-D

1 0
možnosti
K

kOBLICH

13. 6. 2012 14:40
Re: ++++

"... jinými slovy musí podnikat až do smrti..."

Nebo se zajistit tak, že jim ve stáří bude almužna od státu jen k smíchu a rádi ji nechají zaměstnancům...

1 0
možnosti
L

levicak

13. 6. 2012 14:31
logika OSVČ

Někdo vykradl banku a nechytli ho. Zaměstnanec řekne že je to špatně.OSVČ řekne :"nechte ho bejt , běžte si to zkusit, vykrást banku není žádná lehká práce";-)

3 0
možnosti
KR

kukuricevpoli

13. 6. 2012 14:37
Re: logika OSVČ

Takze vlastne v zasade je pro vas prednejsi to, ze OSVC by nemel nakrmit svoje deti, ale stat. Stat by jeho vydelane penize pak rozdal tak, jak si mysli - dal je treba nekomu, kdo cely zivot nedela a jen natahuje ruku ke statu. To potom ale dojde k tomu, ze ten OSVC pujde na tu socialku take pozadat o penize zadarmo a vam jako zamestnanci se zase ty dane zvysi. Uprimne bych vam to prala.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

13. 6. 2012 14:29
Zapomněl jsi napsat, komu si svá moudra adresoval

Jestli zaměstnancům, tak ses vybrečel na cizím hrobě. Oni ta pravidla a zákony nevymysleli. Dále je hloupé psát, že OSVČ někoho okrádá. Naopak, nepřiznáním skutečného příjmu se sama okradení brání. Zaměstnanec je placený nepřítel, takže je nejlépe bez nich, jen v rámci rodiny.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

13. 6. 2012 14:28
V jedné firmě měli píchačky i pro lidi na osvč

Nebudu tu firmu jmenovat, ale takto se ušetřilo na odvodech pro stát. Hlavně skutečný zaměstnavatel, pak i zaměstnanec, pardon, osvč. Tenhle systém skvělen okrádá stát na daních. Pokud má někdo nepravidelné zakázky, tak OK, až dělá na živnostenský list. Ale pokud někdo chodí denně do zaměstnání jen to má místo pracovní smlouvy, tak jednak sám nemá jistotu práce, ale hlavně se tu ušetří na daních a odvodech. Nejvíc ušetří firma, která mu dává práci a zčásti i on sám. Toto by bylo třeba zrušit. Nebo zdanit tak, jako když lidé chodí do práce.

Jinak by měla být i snažší výpověď pro zaměstnance. Ale odstupné ano, už takhle to Drábek snížil.

1 0
možnosti
O

oslik

13. 6. 2012 14:45
Re: V jedné firmě měli píchačky i pro lidi na osvč

Vždyť jsem o tom psal. Problém je v příslišném zdanění práce a v příliš štědře nastavených podmínkách pro zaměstnance. V rozumně nastaveném systému bych mohl dát pár lidem práci, nějaké nápady stále mám. Takto holt nechávám nápady u ledu či je realizuju jinak a stát tím v důsledku přijde o mnohem víc peněz, než které by možná(!!!) získal zvýšením mé odvodové zátěže.

0 0
možnosti
MS

FB13624

13. 6. 2012 14:27
Vytržený problém

Myslím, že se tady stále řeší problém nastavení podmínek pro zaměstnance a OSVČ příliš úzce. Každé z těchto postavení má své výhody i nevýhody, není nutné se navzájem požrat. Problém je podle mne to, že ze zdanění práce stát platí spoustu věcí, i když se ten odvod zcela nepravdivě nazývá pojistné. Jinými slovy, někdo musí zaplatit důchody i rodičům dosti podstatné části OSVČ, a to bývají zaměstnanci. V tom vidím stálou a neodstraněnou nerovnost.

1 0
možnosti
O

oslik

13. 6. 2012 14:32
Re: Vytržený problém

To lze vyřešit jednoduše. Za svůj důchod si každý odpovídá sám, či jeho potomci.

Na druhé straně, takový OSVČ, který platí malé důchodové pojištění, bude také mít prachbídný důchod. Co je na tom nespravedlivého či nerovného?

0 0
možnosti
H

Halfunx

13. 6. 2012 14:23
Já jako zaměstnanec prohlašuji:

"nechte OSVČ napokoji!!!!" Oni si nemohou dovolit demonstrovat, nemají placené volno. Každý OSVČ, který není na úřadu práce ušetří státu na plat několika úředníků. Zaměstnanec vykřikující hesla "Zvýšit daně OSVČ!" se potenciálně připravuje o svoje místo, pracovitý a samostatný OSVČ ho hravě nahradí. Snad si nemyslíte, že utáhnutím smyčky OSVČ se vyberou další miliardy a že se tím postavení zaměstnanců zlepší.

2 0
možnosti
L

levicak

13. 6. 2012 14:25
Re: Já jako zaměstnanec prohlašuji:

a zaměstnanec který není na úřadu práce neušetří státu?8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 2078x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli