Svědkům covidovým něco málo oficiálních dat

"Neočkovaní mě ohrožují na životě," takto nějak by se dala shrnout hysterie zfanatizované části vyznavačů vakcinace. Že dosluhující vláda svými kroky přímo živí růst nenávisti k neočkovaným považuji za zjevné.

Byť tato vláda vydává už dlouhou dobu jedno nezákonné nařízení za druhým, jako horší vidím to, že nařízení jsou stále zmatečná a nikde nevidím žádné zdůvodnění, jak by tato nařízení mohla situaci zlepšit. Ono je totiž otázkou, zda je vůbec možné něco nějakým významným způsobem zlepšit. Podívejme se proto na data poskytovaná oficiálními institucemi.

Dle mého názoru jsou tato data docela přehledně a srozumitelně prezentována na webu CoVdata. Vybral jsem si prezentaci, která rozlišuje různé pohledy na tato data podle věku. Z těchto dat je patrné, že nejvíc nakažených je mezi lidmi do věku přibližně 50 let. A to jak v absolutních číslech (je jich nejvíc), tak i v přepočtu na 100 000 lidí v dané věkové skupině.

Jenže další data ukazují, že v absolutních počtech zaplňují nemocnice především lidé 65+.

V této věkové skupině je také velká míra proočkovanosti. Vyrobil jsem si z dat získaných z ÚZIS doplňující graf, který ukazuje celkové počty hospitalizovaných k nějakému dni od 1.11.2021:

Díra dne 11.11. je způsobena chybějícími daty. Graf ukazuje poměry mezi očkovanými a neočkovanými, kde očkovaní jsou ještě rozděleni podle dávky (od žluté čáry dolů). Celkový počet hospitalizovaných je součtem horních čar. Jen pro představu hodnot v grafu, ke dni 21.11.2021 bylo evidováno celkem 4818 hospitalizovaných, z toho 2536 neočkovaných a 2282 očkovaných s jednou, dvěma nebo třemi dávkami. Dáme-li si dohromady další souvislosti uvedené v číslech o účinnosti očkování, vycházejí nám zcela jednoznačně jako ohrožená skupina staří lidé. Nechápu tedy, proč jsou do očkování silou mocí tlačeni i mladí.

Jak je ze zveřejňovaných informací patrné, infekci roznášejí v podstatě všichni dost podobnou měrou, ať jsou očkovaní nebo ne. Nejvíc ohrožení jsou zejména staří lidé, ať jsou očkovaní nebo ne. Oddělování a šikanu neočkovaných považuji tedy za velmi nelogickou, protože očkovaní nakažení jsou fakticky stejně nebezpeční, jako neočkovaní nakažení. A dokud platí testy bezinfekčnosti jen pro neočkované, jsou reálně ti očkovaní pro své okolí nebezpečnější, protože nemusí ani vědět, že jsou infekční. Tedy lze větu z perexu přeformulovat například takto: "Nejvíc mě ohrožují na životě očkovaní."

Z dat je také patrné, že očkování nechrání okolí očkovaného, ale jen a pouze očkovaného. A to v různé míře závislé na věku. Staré lidi chrání nejméně, tedy je v jejich případě jistě na místě další posilující dávka. Ve zveřejňovaných datech však shledávám jednu dost zásadní chybu - neodděluje neočkované, kteří ještě covid neprodělali od těch, kteří covid již někdy dříve prodělali, ale očkovat se nenechali. Což nutně zkresluje vypovídací hodnotu o tom, z jak velké populace plní místa v nemocnicích neočkovaní.

Z toho všeho mi plyne celkem jasný závěr - hysterie až nenávist vyvolávaná vůči neočkovaným je zlá a trestuhodná totalitní praktika. Kromě výše uvedených důvodů také proto, že neočkovaní s prodělaným covidem nejsou v poskytovaných datech tak úplně jasně řazeni na úroveň očkovaných, jednak i proto, že mladší lidi jejich neočkování téměř neohrožuje. A oni sami ohrožují své okolí podobně jako ti očkovaní. Pokud tedy má někdo strach o svůj život, nechť se nechá očkovat, ale ostatní ať nechá bez jakékoliv nenávisti na pokoji. Leda že máte ve svém okolí nějakého starého neočkovaného člověka, toho zkuste přimět k očkování, ať se oslabí nápor na nemocnice.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 21.11.2021 17:53 | karma článku: 35,18 | přečteno: 1344x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 21,99

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69