Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rozdíly mezi imigranty, uprchlíky a invazními vojáky

Protože nazývám muslimské imigranty invazními vojáky a některé diskutéry to rozčiluje, mám potřebu svůj názor rozebrat detailněji, abych ho nemusel pokaždé vysvětlovat znovu a mohl dát jen odkaz na tento článek.

Nezbytným předpokladem pro vzájemné porozumění je sjednocení se na významu používaných slov, která jsou pro diskuzi podstatná.

Imigrant
Slovník spisovného jazyka českého: přistěhovalec
Wikislovník: přistěhovalec, člověk, který se přistěhuje do jiné země, než ve které se narodil či vyrostl, z pohledu obyvatele této jeho nové vlasti

Moje připomínka: imigrantovi jako takovému nepřísluší žádné zvláštní zacházení, tedy pro další účely je to nezajímavý pojem. Tedy představy, že musíme imigrantům pomáhat protože mezinárodní smlouvy, křesťanské hodnoty, lidskost, humanismus atp. jsou liché a zpravidla mluvčí myslí uprchlíka, jen má zmatek v pojmech.

Uprchlík
Slovník spisovného jazyka českého: kdo uprchl; političtí emigranti
Wiki: Uprchlík (také běženec) je člověk, který nedobrovolně opustil svoji rodnou zem nebo stát, kde žil. Uprchlíky lze rozlišovat jako politické uprchlíky (utekli kvůli represivnímu režimu ve své zemi), nebo válečné uprchlíky (utekli kvůli válečné situaci ve svojí zemi).
Úmluva o právním postavení uprchlíků: (výňatky)
Pro účely této úmluvy pojem "uprchlík" se vztahuje na kteroukoliv osobu, jež:
[...] v důsledku událostí, které nastaly před 1. lednem 1951, se nachází mimo svou vlast a má oprávněné obavy před pronásledováním z důvodů rasových, náboženských nebo národnostních nebo z důvodů příslušnosti k určitým společenským vrstvám nebo i zastávání určitých politických názorů, je neschopna přijmout, nebo vzhledem ke shora uvedeným obavám, odmítá ochranu své vlasti; totéž platí pro osobu bez státní příslušnosti nacházející se mimo zemi svého dosavadního pobytu následkem shora zmíněných událostí, a která vzhledem ke shora uvedeným obavám se tam nechce nebo nemůže vrátit. (pozn.: ke konci úmluvy se pojem uprchlík rozšiřuje i za datum 1.1.1951)
[...] Každý uprchlík má povinnosti vůči zemi, ve které se nachází, což znamená v zásadě, že se musí podrobit zákonům a nařízením, jakož i předpisům týkajícím se udržování veřejného pořádku této země.

Invaze
Slovník spisovného jazyka českého: násilný, hromadný vpád (zprav. vojenský); vpád, vniknutí
Wiki: (Tento článek je o vojenské invazi.) Invaze je vpád ozbrojených složek na nepřátelské cizí státní území, příp. na území neutrální nebo nepřítelem okupované. Výraz pochází z latinského invasio, což znamená vniknutí.

Protože mnozí diskutéři s oblibou používají pro odvedení řeči od tématu různých argumentačních klamů, zdůrazňuji, že tento článek je výlučně o těch, kteří imigrují na území Evropské unie (EU) jako celku a kteří jsou muslimského vyznání. Tedy článek není o imigraci muslimů do ČR, ani o imigrantech jakéhokoliv jiného přesvědčení či vyznání než muslimského.

Co se píše v Koránu o uprchlictví a ochraně uprchlíků?

9:6 Požádá-li tě některý z modloslužebníků o ochranu, mu ji poskytni - aby mohl slyšet slovo Boží. Potom jej nech dospět do místa pro něj bezpečného; a to je proto, že jsou lidé, kteří nic nevědí. 7 Jak by mohli mít modloslužebníci kromě těch, s nimiž jste uzavřeli úmluvu u Posvátné mešity, úmluvu s Bohem a Jeho poslem? Pokud budou přímí v jednání s vámi, buďte i vy vůči nim přímí, neboť Bůh miluje bohabojné! 8 Jak jinak? Kdyby nabyli nad vámi převahy, nedodrželi by vůči vám ani spojenectví, ani přísahu úmluvy! A snaží se vás uchlácholit ústy svými, zatímco srdce jejich jsou odmítavá a většina z nich jsou hanebníci. 9 A oni kupují za znamení Boží věci nepatrné ceny a odvracejí jiné od cesty Jeho. Jak hnusné je to, co provádějí! 10 A nedodržují vůči věřícímu ani spojenectví, ani přísahu úmluvy a jsou to věru přestupníci!

Toto je velmi dobrý návod, jak jednat s muslimy, kteří se hrnou do Evropy. I Korán vyžaduje, že žadatel o ochranu musí být přímý. Přesto je považován za potenciálně nebezpečného a je dobré ho co nejdříve poslat dál, kde bude pro něj bezpečno. Ti, kteří lžou o svém věku, původu, "ztrácejí" doklady, používají pro vstup do Evropy násilí atp. nejsou přímí a dle Koránu jsou jasně nebezpeční. Za povšimnutí také stojí, že takoví žadatelé nesmějí získat převahu.

Následuje návod, jak se má muslim chovat v cizí (nepřátelské, tedy z pohledu Koránu například v EU) zemi:

4:100 Kdokoliv se vystěhuje kvůli cestě Boží, ten nalezne na zemi četné jiné možnosti i prostor. A kdo opustí dům svůj a vystěhuje se k Bohu a Jeho poslu a zastihne jej přitom smrt, toho odměnit připadá Bohu a Bůh je odpouštějící, slitovný. 101 A pohybujete-li se po zemi, není pro vás hříchem zkrátit modlitbu, obáváte-li se, že vás vystaví pokušení ti, kdož nevěří. A nevěřící jsou vskutku pro vás nepřáteli zjevnými. 102 A když budeš mezi nimi řídit pro ně modlitbu, nechť z nich jedna skupina stojí při modlitbě s tebou a vezme si zbraně své. A když vykonají padnutí na tvář, nechť potom odstoupí dozadu. Pak nechť přijde druhá skupina, která se ještě nemodlila, a nechť modlí se s tebou; a nechť jsou ostražití a vezmou si zbraně své. A přáli by si nevěřící, abyste nedávali pozor na své zbraně a zásoby, aby vás mohli napadnout jediným nenadálým úderem. A nebude pro vás hříchem, odložíte-li své zbraně, jste-li obtěžováni deštěm anebo jste-li nemocní - buďte však ostražití! A Bůh věru připravil pro nevěřící trest zahanbující. 103 A když končíte modlitbu, vzývejte Boha vstoje, vsedě i vleže! A jste-li v bezpečí, dodržujte modlitbu, neboť modlitba je pro věřící předepsána v čas stanovený! 104 Neochabujte v pronásledování těchto lidí! A jestliže vy strádáte, strádají i oni, a stejně jako vy strádáte, avšak vy doufáte od Boha v to, v co oni nemohou doufat. A Bůh je vševědoucí, moudrý.

Cílem učení Mohameda není mírové a poklidné soužití společně s jinými kulturami nebo náboženstvími, ale dobytí celého světa:

4:8 […] Bůh chtěl potvrdit pravdu slovy Svými a vyhubit do posledního nevěřící, 9 aby dokázal pravdivost pravdy a zničil falešnost, i když se to nelíbilo provinilým.

2:193 A bojujte proti nim, dokud nebude konec svádění od víry a dokud nebude všechno náboženství patřit Bohu. Jestliže však přestanou, pak skončete nepřátelství, ale ne proti nespravedlivým.

Za uprchlíky z muslimských zemí můžeme dle výše uvedených vymezení považovat ty, kteří nejsou muslimského vyznání, nebo ty, kteří se chtějí islámu vzdát. Pokud si však nesou islám s sebou, nehodlají se podrobit zákonům a nařízením hostitelské země a snaží se naopak prosadit své vlastní zákony, nemůže se jednat o uprchlíky. Jedná-li se navíc převážně o muže ve vojenském věku a jejich příchod má zjevný charakter hromadného vniknutí na naše území, pak zůstává jen jediné vysvětlení jejich příchodu: jsou to invazní vojáci - bez ohledu na to, zda o své úloze vědí, nebo ne. Protože až přijde čas, o své úloze se dozvědí:

9:81 Ti, kdo zůstali sedět doma, se radují, že za zády posla Božího se neúčastnili boje; nelíbí se jim bojovat majetky a osobami svými na cestě Boží a říkají: „Nevydávejte se do boje ve vedru!“ Rci: „V ohni pekelném bude mnohem horší vedro!“ Kéž by to jen pochopili!

4:95 Nejsou si rovni ti věřící, kteří zůstali sedět doma - kromě těch, kdož jsou neschopní, s těmi, kdož usilovně bojují na stezce Boží majetkem svým i osobami svými. Bůh povýšil ty, kdož usilovně bojují majetkem svým i osobami svými, o stupeň výše než ty, kdož zůstali sedět doma. Všem Bůh přislíbil odměnu překrásnou, avšak vyznamenal ty, kdož usilovně bojují, nad těmi, kdož sedí doma, udělením Své odměny nesmírné 96 a ve stupních u Sebe, v odpuštění i v milosrdenství. A Bůh je odpouštějící, slitovný.

Kdy můžeme očekávat, že z pohledu vůdců muslimské armády nastal jejich čas, tedy kdy se budou cítit v převaze? Přibližně v tomto okamžiku:

8:65 Proroku, povzbuzuj věřící k boji! Bude-li mezi vámi dvacet vytrvalých mužů, porazí dvě stě, bude-li jich mezi vámi sto, porazí tisíc nevěřících, neboť to jsou lidé nechápaví.

Kdo si myslí, že jich je tu stále málo a že 10% muslimů v populaci není ohrožující, nechť se hodně rychle probudí.

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 5.8.2018 14:05 | karma článku: 35,28 | přečteno: 1366x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Babiš si dělá ze svých voličů legraci

Nebo spíš jeho marketingový tým, který má na starosti sociální sítě. Ale předpokládám, že Babiš ke zveřejňování postů na sociálních sítích dává souhlas a že prohlédne aspoň fotky, když už může třeba mít problém s ...

26.2.2024 v 17:58 | Karma: 26,83 | Přečteno: 798x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Izrael prý kosí velení Hamásu. Opravdu?

V jednom článku na iDnes je vypsán celkem dlouhý seznam jmen klíčových lidí Hamásu, které se Izraelcům podařilo zabít a pár dalších jmen, které jsou na seznamu. Mám však určité pochybnosti...

19.10.2023 v 21:37 | Karma: 24,07 | Přečteno: 697x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Bohemian Rhapsody – aneb česká tragédie

Původní text je poněkud ponurý. Řekl jsem si tedy, že bych mohl zkusit přepsat text do češtiny na nějaké veselejší téma. Například jako parodii na naše úřady...

17.9.2023 v 15:34 | Karma: 11,54 | Přečteno: 685x | Diskuse| Poezie a próza

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

Hádejte, proč mám na fotce klobouk? Kdo si tipnul, že jsem jedním z nich, pak vyhrál! Sice v soutěži, ve které je jedinou odměnou pocit vlastního uspokojení, ale to vám musí stačit, holoto jedna!

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69 | Přečteno: 369x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Kolektivní vina v podání státních úřadů

Objevilo se zde několik článků podivujících se nad zákazem vystoupení ruských občanů u nás, konkrétně tenistky Anastasii Pavljučenkové a operní pěvkyně Anny Netrebko. Hledejme detaily...

30.7.2023 v 16:37 | Karma: 27,46 | Přečteno: 743x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli