Ženy diskriminují muže!

Britští a američtí vědci zjistili, že diskriminace žen ze strany mužů téměř neexistuje, ale skutečnost je právě opačná. Jak na to přišli?

Vědci si všimli, že ve věznicích vládne významná disproporce mezi počtem trestaných mužů a žen. Tedy, mužů je ve věznicích několikanásobek žen. Přitom v případě násilných trestných činů je ta disproporce ještě větší, než například u trestných činů majetkových či podvodu.

Protože jedna dřívější studie (zde) autoritativně prokázala, že neexistují rozdíly mezi mužským a ženským mozkem, že nejsou rozdíly v agresivitě a emotivnosti mezi pohlavími, bylo nutné najít vědecké vysvětlení pro výše uvedenou disproporci. Britští a američtí vědci prostudovali tisíce dřívějších sociologických studií, z nichž vyloučili všechny, které na základě zažitého stereotypu pojednávají a zvýšené agresivitě mužů. Nakonec jim zbyla jediná věrohodná studie, shodou okolností právě ta, která je zmíněna v odkazu výše.

Na základě zjištěných fakt bylo nutno nalézt vysvětlení, proč je za násilné činy trestáno několikanásobně více mužů než žen. Rozsáhlým sociologickým průzkumem v domácnostech, ve firmách a zejména pak ve státních a neziskových institucích zjistili, že muži jsou více trestáni čistě na základě stereotypního smýšlení, které označuje muže jako agresivnější. Ženy tohoto stereotypu často zneužívají, protože jim společnost snáze věří. Naopak, pokud si muž stěžuje na násilnickou ženu, okolí mu na základě zažitého stereotypu nevěří a své ponižování ze strany ženy musí složitě dokazovat, přičemž často své ponížení raději před ostatními tají.

Vědci (a také některé vědkyně) byli ze svého zjištění doslova šokováni a jako odezvu na zjištěné skutečnosti rozpoutali kampaň za genderovou vyváženost v počtech mužů a žen trestaných za násilné trestné činy.

Pokud jste si po přečtení článku nejisti svými sklony, pusťte si následující video s dalšími vědeckými závěry k tomuto tématu:

 

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 21.1.2017 10:21 | karma článku: 27,24 | přečteno: 1234x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli