Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak říkal Tonda Zápotocký, vstanou noví bojovníci.

0 0
možnosti

A86d71a77m 62M85a92l44ý

20. 10. 2023 8:17

Izrael je v pasti? Možná je.

Co s tím? Izraeli je upíráno právo na vlastní existenci!

Izrael se nemůže zabývat rozvahami o pastích. Musí se dál bránit. Má právo na vlastní existenci, jakkoliv to muslimskému světu není po chuti.

4 0
možnosti

Jasně že Izrael má právo na existenci i obranu. Jeho protivník usiluje o totální genocidu za jakoukoliv cenu, Izrael se jí však dopustit nesmí. Proto je v pasti. Jisté řešení by mohlo snad spočívat v tom, že by islám byl světově uznán za zvrácenou ideologii podobně jako nacismus, k tomu ale nedojde.

0 0
možnosti

I kdyby kosil, tak zkušenosti z boje z jinými teroristickými organizacemi ukazují, že tímto způsobem se ta organizace zničit nedá. Každou useklou hlavu totiž ihned nahradí jiná.

1 0
možnosti

Váš postřeh o pasti v níž jsou Izraelci vnímám velmi podobně. Sice nesouhlasím s vaším jednostranným přístupem, kdy citujete snad všechny násilné pasáže učení islámu, ale pomíjíte podobná vyjádření ve Starém zákoně.

Myslím, že cesta z pasti existuje. Při dobrém taktickém jednání se může podařit mezinárodní věcná diskuse. Tentokrát výtka amerického prezidenta Bidena, že Izrael nemá plán, co bude po zničení Hamásu je velmi trefná. Netroufám si z gauče tvrdit, jak by to mělo vypadat, ale právě tohle teď musí Izrael nějak správně vyslovit a udělat. Rozhodně se nemusí vzdávat, ona i ta arabská strana se úplného konfliktu bojí.

0 3
možnosti

ANI ZDALEKA necituju všechny násilné pasáže. Vybral jsem jen několik málo typických pro dané téma. Islám je násilím prolezlý skrz naskrz. Podobná vyjádření v SZ pomíjím ze stejného důvodu, jako pomíjím všechny ostatní výzvy k násilí v Koránu - netýkají se tématu.

Jak si představujete jednání se zaslepeným nenávistníkem?

3 0
možnosti
Foto

Těžko se vyhnout otázce, co tedy (navrhujete)? Hamasu odpustit a mávnout nad všemi těmi zvěrstvy a celou agresí rukou? S poukazem na to, o čem píšete?

2 0
možnosti

Nenavrhuju nic. Ať tak nebo tak, jsou v pasti. Nevidím žádné dobré řešení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli