Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J50a42n 46R24á28ž

2. 12. 2022 12:48

Já vnímám Saula jako člověka, který se změnil pod Ivem silné víry v myšlenky, které lidstvu přinesl Ježíš Nazaretský. Jemu se dá věřit, že jeho obrat byl veden srdcem, nikoliv osobním prospěchem.

Pavel je kariérní voják a jako takový musí být loajální režimu, kterému slouží. To je v pořádku, musí to tak být a nikdo by mu to nevyčítal, kdyby nekandidoval na funkci prezidenta, díky tomu ze sebe nedělal malém "svatého “ a že přestal o mlžit o své minulostí až pod tíhou důkazů.

V dnešní době volit jako prezidenta republiky bývalého kariérního komunistu a je jedno jestli se jmenuje Babiš nebo Pavel, považuji za nepřijatelné.

1 0
možnosti

Kandidatura na prezidentskou pozici vyžaduje specifické rysy osobnosti. Já bych to dělat nemohl, protože takové rysy postrádám. Pokud tedy porovnám ty lidi, kteří se přihlásili, po vylučovací metodě mi zbývají dva. A Babiš ani Bašta mezi nimi v žádném případě nejsou. Ideální kandidát neexistuje ani existovat nemůže. Tak si vybírám z toho, co je. A protože Babiš nesmí, nemohu výběr ignorovat a vykašlat se na to. Nemám jinou možnost než vybrat někoho, kdo má reálnou šanci Babiše porazit na hlavu.

1 0
možnosti

Tak Bašta nejspíš šanci vůbec nemá, myslím si, že skončí poslední, či předposlední. Zato finále Bureš vs Pávek, to bude nervák. Rozhodnou hlasy těch, kteří odpustit nedokáží a budou třeba chybět? Fandit panu Pavlovi, taky bych možná měl obavu. Podstatné je však to, že mnou tipovaní finalisté nemají vazby na slepenec a ten senátní spolek. Nemají tedy důvod přikyvovat současné vládě a jejich hlas kritiky bude přeci jen více slyšet, i když ovlivnit rozhodování vlády prakticky nedokáží.

0 0
možnosti

;-D Tohle duo žádný nervák nebude. Mnohem důležitější je, aby vítěz neměl žádné vazby na předchozí vládu. To by bylo mnohem horší. A pokud nebude mít ani na současnou, bude to optimální výsledek.

Jinak já obavy nemám. Spíš mě zaráží (jak jsem psal), že se lidi masově soustředí na dávnou minulost, ale přítomnost jim uniká. Považuji to za ukázku, jak se lidi snadno nechají zmasírovat (lživou) propagandou.

1 0
možnosti

Přirovnání trošku kulhá, protože našemu novodobému Saulovi se nedostalo vidění, že komunismus je špatný a že má přejít k disidentům. Režim skončil, tak šel dělat kariéru pro nový režim.

Co by bylo, kdyby byl o deset let starší?

Prostě nevěřím pohádce o zlém stbakovi a dobrém rozvědčíkovi. Oba udělali možné maximum pro svou kariéru. Oba pocházejí z rodin komunistických papalášů.

Ale souhlasím, že důležité je teď a tady. Nicméně do hlavy těm lidem nevidíme. Třeba oba věří, že jsou spása pro nás stát. ;-D

0 0
možnosti

U estébáka můžeme dnes a denně pozorovat, že setrvale lže. U rozvědčíka jsem zatím lhaní neobjevil. Pro mě je to velmi podstatný indikátor.

Nemyslím si, že by si oba mysleli, že budou spásou. A považuju za slabomyslného každého, kdo by si toto myslel. Estébák jasně ví, že potřebuje prodloužit imunitu. U rozvědčíka nevím, ale zatím vypadá jako férový chlap, což je ve srovnání s estébákem zcela jiný level.

4 1
možnosti

Dobrý blog. Samotný se snažím psát - Zda existuje něco - jako "Institut nápravy"? Život je o fázích, samotný člověk se vyvíjí. Pak tedy i názory a konání. Možné je, dokonce i přirozené. Jinak by prostě žádný vývoj nebyl. Pochopitelně, jde o tu četnost proměn a míru angažovanosti osoby. Hlavně - Je s tím možno vstupovat do politiky ? Osoba bude cíleně vydírána, připomínána ...

Těch příkladů je kopec. Pavel Kohout - Veršující budovatel, následný disident. Pithart, Rychecký - mravní prozření. Zeman, s knížkou nebo bez - Stále samolibý piklíř. Bureš - Bezpáteřní hamižník všeho - před 1989 i po, veden z rodiny. Generál - I sklony k důstojnické cti, opět veden z rodiny. Následně 30 let i s nasazením vlastního života - smývá své kdysi pochybení. Stačí to, nestačí? Rozumným lidem zřejmě ano, odpůrcům zase nikoliv ...

Je to problém. Vážit si věrnosti kolegy, který ještě nevystoupil z KSČ? Říká, že nemění kabát. Já mu oponuji, kam dal rozum, informací má už dostatek! Vážit si čistoty Nerudové? No dobře, jde o její věk, Rudí kožci byli zrušení. Co kdyby vládli fašisté? Opravdu, spletité. Pak se dívám na konkrétní činy daného člověka. Čistý ideál neexistuje. Já samotný? Do politiky bych nešel. Jako kluk jsem nafukoval žáby a kdysi z pracoviště ukradl rozbité koště. Pravda doma spravil, no nevrátil ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak, věrnost rodné straně je nejdůležitější. Kdo ji zradil, a navíc kdo zradil socialistickou armádu spřátelené ráže, a navíc bombardoval NAŠI Jugošku, to není nic pro zastánce ryzího bolševismu. ;-D

0 0
možnosti

R^ Bašta byl členem Hnutí revoluční mládeže, jež kritizovalo KSČ zleva, a za to byl zavřený. Jeho pozdější působení v tomto světle dává větší logiku.

Hnojomety rochnící si ve vzdálené minulosti dotyčného, aniž berou v úvahu míru jeho sebereflexe, jsou oblíbenou doménou levičáků. Ti si skutečnost, že nějaké máslo na hlavě máme všichni, obvykle nepřipouštějí.

1 0
možnosti
Foto

Agent StB je na stejné úrovni jako agetn Gestapa. To je něco, co se nedá odpustit.

1 0
možnosti

Však to píšu - agent ve svých špatnostech pokračuje, tedy je problém odpustit. :-)

3 0
možnosti
Foto

Spisy dochované na Babiše jednoznačně potvrzují, že první jeho úkol byl donášet na svého nadřízeného. Dochovalo se i koho napráskal StB. za to bral i odměny. StB si jej velmi cenila.

4 0
možnosti

dejte prosím odkaz na to, kde jste vyčetl na koho co napráskal. Babišův nadřízený nebyl komouš a estébák? Divné...

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli