Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, pětikolka se zase musela zviditelnit.

0 3
možnosti

Zviditelnit? Jen napravuje některé ze škod způsobených předchozími vládami. Nehledejte v tom žádné spiknutí nebo něco na ten způsob. ;-D

3 0
možnosti

Zajimava diskuze, pane Hlinko. Pro mne urcite. Nejsem totiz znalcen ceskeho EET. Jen vim, pri vlastneni me manzelky maly svacinovy kram, mela pokladnu, do ktere vse natukala a ta pokladna mela program na prepocet zakaznikovu objednavku na pouzite slozky. Kazdy den mela presny vypis s celou trzbou. Uschova v pokladne byla dostatecne velka pro vypocitavani danovych poplatku a take vyplaceni mzdy pomocnici. Danova kontrola inspekci byla opravdu vecna a rychla.

Pri pouziti restaurantu s mexickou kuchyni, je podobna pokladna nutna. Ma obrazovku a na ni vsechny mozne jidla na objednavku. Protoze je mnoho obsluhujiciho personalu, kazdy zakaznik ma cislo a personal jej pouziva pro vytvareni celeho uctu. To cislo otevre obrazovku toho zakaznika a personal muze pridat ci ubrat s celkove objednavky. Pri konci, personal vytiskne ucet a preda jej zakaznikovi. Po zaplaceni, cislo zakaznika je smazano, ale cely ucet je uschovan.

Nemohu rici, zda stat Arizona vyzaduje takovou pokladnu. Jen vim, ze vyzadule ucet za cely nakup. A to vsude, kdyz ten obchod je v licenci od statu ci mesta. Ucet muze byt psan rukou ci vytisten. Dulezite pro vymenu ci vraceni zaplaceneho zbozi.

1 0
možnosti

EET v našem českém podání vůbec není (nebylo) o pokladně a jejích funkcích, ale o tom, že data z pokladny musela jít online na server pod správou státu. Ten systém byl šmírovací - každý, kdo se k těm datům mohl dostat, měl vás finančně vysvlečeného do naha, a to pořád. Což se dalo snadno zneužít k osobnímu prospěchu. Můj názor je, že právě o toto Babišovi šlo - o osobní prospěch a přehled o konkurenci na náklady státu. Proto se vztekal, když mu soud ze zákona vyškrtnul jeden dost významný zdroj dat - platby kartou.

3 1
možnosti
Foto

J73i27ř94í 62K79i63n11d34l

26. 11. 2022 18:58

Demonstranti chtějí nízké ceny potravin? Řekněte Babišovi, ať je zlevní Jeho firmy Animalco, Hyza, Procházka dodávají na trh vepřové, drůbeží, hovězí, rybí, koňské maso, další firma Česká vejce CZ dodává vejce na trh, firma Kostelecké uzeniny, Uzeniny Kmotr ,Mlékárna Hlinsko, Zlatá Haná – Olma,Penam, Pekárna Zelená louka, Preol food dodává olej, ProFrost dodává pečivo,Vodňanská drůbež, Astratex dodává spodní prádlo pro ženy a tak dál. To Fiala nevlastní a tak pláčete dobře, ale na špatném hrobě. Obraťte se na Babiše. Jeho firmy vykazují ročně čistý zisk 220 miliard.Možná něco zlevní

1 2
možnosti

Tak firmy spadající pod Agrofert mají jít dobrovolně do ztráty, aby minoritní akcionáři ČEZ mohli vykazovat nezasloužené zisky ?

8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

J69i87ř50í 19K88i69n56d29l

26. 11. 2022 14:58

Pivovar odešle sudy s pivem do resturace a kolik sudů dodal do retaurace lze díky daním a fakturám dohledat. Tím pádem se ví, kolik litrů piva retaurace od pivovaru obdržela a z toho lze jednoduše zjistit jakou daň z vytočeného piva musí hospodký odvést. Takže on nic utajit nemůže. Může šidit na míře piva a vytočit piva více. Anebo jak to dělali za komunistů, že točené pivo ze sudu spojili s vodou anebo s levnějším pivem. Dnes to nejde. Sud je pod pípou a ne ve sklepě. Dnes , kdy do resturací chodí namítkové kontroly si to nikdo nelajzne. Tresty jsou drakonické.

1 1
možnosti

Hostinský si vedle toho může zajet pro sudy sám a koupit je na sebe nebo někoho jiného. Možností je dlouhá řada. Správným řešením je buďto důslednější kontrola podezřelého podniku ze strany úřadu, nebo nastavení takových podmínek, aby takové šizení nedávalo podnikateli smysl. Špatným řešením je plošná buzerace všech.

0 0
možnosti

EET nebylo nic jiného než přenesení estébáckých metod minulých let do dnešní

doby. Kteří jedinci s takovými zkušenostmi to vymysleli ? Nemusíme chodit daleko, stačí si prohlédnout životopisy dnešních kandidátů na prezidenta. Tam si každý svého Bureše najde. Absence jeho slušnosti a studu je nekonečná.

3 0
možnosti

EET byla naprosto zbytečná buzerace drobných podnikatelů a lidí, co si jen přivydělávali. Taky jich hodně skončilo. Máte pravdu, zbytek, co ještě přežil, dorazí povinné datovky.

5 0
možnosti
Foto

J24i81ř26í 65K98i40n33d29l

26. 11. 2022 14:44

Datová chránka je výborná věc. Já ji v práci používal a bylo to fajn a jedndoduché i pro mě. Ušetříte na poštovném! Zřízení i používání datové schránky je pro komunikaci s úřady zdarma.Nejste omezeni úřední dobou úřadu ani otvírací dobou a vzdáleností od pošty. Můžete komunikovat s úřady přes internet z domova nebo z jakéhokoli místa na světě.Elektronická komunikace je rychlejší než tradiční postupy. Zpráva odeslaná úřadu se považuje za doručenou již v okamžiku dodání do datové schránky orgánu veřejné moci – tedy prakticky hned, kdy jí odešlete. a tak dál.Většinu úředních písemností obdržíte do datové schránky. Výjimku představují dokumenty, které technicky nelze zasílat datovou zprávou nebo případy, kdy konkrétní právní předpis vyžaduje jiný způsob doručení.

Datové zprávy nabízí lepší důkazní prostředky, protože odeslanou zprávu si můžete uložit a kdykoli prokázat, co jste přesně úřadu poslali. Oproti tomu z podacího lístku (k doporučené zásilce) nevyčtete, co bylo obsahem dopisu.

0 0
možnosti
Foto

J11i22ř64í 19K57i12n91d62l

26. 11. 2022 13:33

Ústavní soud věděl, že proč u EET zrušil tu nejdůležitější část a to placení kartou. Takže k čemu pak by celé EET bylo. Jenom buzerací..

3 0
možnosti
Foto

J24i65ř59í 77K34i24n45d17l

26. 11. 2022 11:41

Vláda Babiše argumentovala při zavádění EET hlavně narovnáním podnikatelského prostředí. Místo toho do něj vnësla daleko větší deformace. Měla snad vláda babiše na mysli narovnání mezi hospodským, kterému nikdo neproplácí nemocenskou ani dovolenou, a mezi hotelem či hnízdem postaveným a financovaným z dotací? Nebo narovnání plynoucí z výzvy tehdejšího ministra financí Schillerové, aby venkovské hospody, které zruinovala EET, začaly provozovat obce, které jsou z povinnosti evidence tržeb vyňaty? To je přece bezprecedentní pokřivení podmínek k podnikání; vlastně svého druhu znárodnění.EET je zcela bezzubá a neefektivní. Jak pro stát, tak pro podnikatele, kteří nesou největší tíhu nákladů. Živnostník si ze zákona musí pořídit drahé zařízení, kterému nerozumí, přesto musí odpovídat za jeho provoz. Bezchybně ovládnout pokladnu o 2000 funkcích vyžaduje minimálně týdenní školení, opravdu jí porozumět alespoň dva týdny.

7 0
možnosti

A také si zajistit internetové připojení - kteréžto službu provozují třetí subjekty, a které živnostník nemůže nijak ovlivnit.

2 0
možnosti
Foto

J65i27ř74í 53K69i27n81d14l

26. 11. 2022 11:38

Zákon o EET delegoval na státní správu nekontrolovatelnou moc. Úředník měl téměř neomezenou moc kontrolovat, hodnotit a rozhodovat, co je přestupek, co je porušením zákona a „libovolně“ tato porušení trestat. Podnikateli nedával téměř žádnou možnost se bránit. Úředník příslušného finančního úřadu tak dostával pravomoc, která v běžném právním státě náleží pouze soudům. Živnostník pořád něco museí a státní správa za jeho daně vymýšlí další omezení, další povinnosti, další regulace. Úředník rozhoduje, živnostník nese veškerou odpovědnost. To není ze strany státu servis ani rovnost před zákonem, to je zásadní porušení základních principů demokracie. Návrat k byrokratické totalitě. Pomalu a plíživě se začínal šířit nebezpečný virus rozkladu motivace podnikat, kterou kolem sebe on-line evidence tržeb šíří. Živnostník žije v neustálém strachu, pod on-line kontrolou a dozorem.Pramen : Forum 24.

10 0
možnosti
Foto

Ještě bych připomněl, že NĚKDO musel dodat EET mašinky a shrábnout za to příslušný peníz. A někdo si musel nechat zaplatit návrh a provoz celého systému. A co slosování účtenek?

Za socíku špehovala StB občany odposlechem telefonů a instalací mikrofonů do sledovaných objektů. Dnes to "tentýž" expert dokázal dokonce s pomocí zákona.

A dokázal někdo, že zavedením EET vznikl nějaký viditelný přínos?

Karma! R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli