Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J88o64s39e35f 54B21á22r94t21a

18. 11. 2022 11:42

Energetická krize, co to je za blbost, energie je dost, té elektrické u nás přebytek. Spíše se jedná o šmelinu s energiemi, která vyvolává krizi.

0 0
možnosti
ZH

Hm... Dokud nebude možné elektřinu efektivně skladovat, může docházet k jejímu nedostatku v nějakých časech - například, pokud nebude svítit slunce a zároveň bude bezvětří (mlhavé dny) a zároveň budou zrušené některé elektrárny, které by mohly výpadek dorovnat.

0 0
možnosti
Foto

Několik dnů po 17. listopadu 1989 jsem na jedné brněnské prodejně Ovoce-zelenina viděl na výloze velký plakát s nápisem "Jezte více mrkve, abyste do všeho mnohem lépe viděli". A o několik dní později (budto samo spadlo a nebo jej nějaký vtipálek odstranil) z nápisu Ovoce zelenina zmizelo jedno písmeno a potom nápis kolemjdoucím slavnostně oznamoval - OVOCE Z LENINA. ;-)

0 0
možnosti

Ještě mohli odstranit to druhé O.:-)

0 0
možnosti

R^Psal jsem to už v jiné diskusi - vytápěl bych učebny a studentské koleje stávkujících škol jen na 15°C, možná by jim pak došlo, že by své protesty mohli odložit až na dobu, kdy bude situace v Evropě zkonsolidována.

2 0
možnosti
KT

Dneska jsme telefonicky mluvili s Ukrajincem, který u nás před časem pracoval a nyní nemůže vyjet. když je dobrý den, vypínají jim elektřinu na 12 hodin. Jindy jde třeba jen dvě hodiny denně, takže nejde topení. Tak by si to mohli studenti zkusit.

3 0
možnosti
ZH

Obávám se, že to nepochopěj. Tam je přece válka a Rusák jim ničí infrastrukturu.

A patrně jim nedojde, že oni ji fakticky chtějí ničit taky...

3 0
možnosti
JB

Zase na druhou stranu stávkují osoby, které mohou stávkovat nekonečně dlouho, protože to téměř nikdo nepozná. Tedy pokud se někam nepřilepí a někdo kvůli nim nezemře, třeba v sanitce. Mnohem horší by bylo, kdyby stávkovali třeba pekaři, řidiči, popeláři nebo třeba funebráci, prostě lidé, kteří k něčemu jsou.

8 0
možnosti
ZH

Pravda, pokud se nikam nepřilepí, nechť raději přespávají na fakultě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli