Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

přeloženo do češtiny:

Je to potřeba změnit, ale na rozdíl od předcházející vlády, která o tom mluvila, my jsme připraveni v tom něco dělat!

To však neznamená, že v tom něco uděláme.

;-D

1 0
možnosti
ZH

Máte špatný překladač. Měl byste ho reklamovat, ať vám vrátěj peníze.

0 0
možnosti
ZD

Po ranním shlédnutí zprávy o dalším záseku brněnské politiky a informace o bídném vývoji našeho předsednictví EU jsem konečně pochopil nevyhnutelnost vašeho trvalého zájmu o pana Babiše. Kauzy pana Babiše jsou známy, co šlo žalovat je žalováno, jejich objem je prakticky uzavřen a tím přehledný. Takže zájem o tyto kauzy je jediným prostředkem jak se nezbláznit z toho co dělá a nedělá současná vláda s pokračujícím seriálem kriminálních kauz jejich stávajících nebo očekávaných opor. V tomto případě vidím váš trvalý zájem o bývalého premiéra jako očistnou a ozdravnou kůru. Držím palce, aby tak působila i nadále. ;-)

0 0
možnosti
ZH

Brno - myslíte Stoku, ve které plavou snad úplně všichni? A ANO, které to tam ošéfovává? Podívejte se na složení koalice v Brně. :-)

0 0
možnosti

Přečtěte-li si pozorně onen citát, logicky Vám musí dojít, že Babiš reaguje na „lež“, že nic nedělal, ne že nic neudělal, ať už ve skutečnosti reaguje na cokoli. Holt plave ve významu českých slov. To, že nic neudělal, vyvrací při pozorném čtení Vaše vlastní odkazy. Namátkou citace z nich.:

„Babiš se stal ve čtvrtek večer jedním z hlavních aktérů jednání o energetické krizi, když nejdříve zablokoval přijetí závěrů kvůli požadavku na regulaci trhu s emisními povolenkami. Babiš prezentuje spekulace s povolenkami za zásadní příčinu aktuálních problémů, zatímco EK označuje vliv tohoto faktoru za pouze okrajový ve srovnání s vysokými cenami plynu."

"Summit Evropské unie večer po několikahodinových polemikách vyzval Komisi, aby prověřila fungování trhu s plynem a elektřinou, stejně jako povolenky ETS za pomoci evropského regulátora ESMA.“ To je onen úspěch, který Babiš avizoval - pravdivý.

Proč, přestože EK podle téhož odkazu už sama nechala přezkoumat tímtéž orgánem před týdnem? Odpověď máte ve výše uvedené citaci a v onom rozhodnutí o přezkoumání o ten týden dříve - https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_5204, z něhož vyplývá, že EK je plně zodpovědná za ceny elektřiny. Ovšem to je nutné rozumět cenotvorbě Lipské burzy, nemající s tržní cenou vůbec nic společného, co je to PCR - Price Coupling of Regions a jak to nelogicky deformuje ceny v jednotlivých státech. Např. „Současná situace je výjimečná a vnitřní trh s energií nám posledních 20 let dobře sloužil. Musíme si však být jisti, že v tom bude pokračovat i v budoucnu, aby splnila Zelenou dohodu pro Evropu, posílila naši energetickou nezávislost a splnila naše cíle v oblasti klimatu." Nebo „Přechod na čistou energii je nejlepší pojistkou proti cenovým šokům v budoucnosti a je třeba jej urychlit.“

Babiš skutečně snížení DPH nevyjednal, jak tvrdil ve Vašem odkaze Fiala , jenž nikdy nelže? Zajímaly by mne ty drobné úspěchy Fialy, opravdu.

4 0
možnosti
KL

Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

Nicméně mne zaujala tato věta z Vašeho blogu:

"Naopak shledávám lež v Babišově proslovu, kde tvrdí, že současná vláda nemá žádný úspěch, byť Fiala sice drobné, ale přece jen nějaké úspěchy výslovně zmiňuje."

Myslím, že si pletete názor a lež. Co tvrdí Babiš, je totiž subjektivní hodnocení úspěšnosti současné vlády a jako takové nemůže nabývat hodnot pravda/nepravda. A subjektivním hodnocením je i to, co tvrdí Fiala, když "drobné, ale přeci jen nějaké úspěchy zmiňuje". Tedy i v tomto případě jde o jeho názor a ani ten tedy není možné hodnotit jako pravdu, či nepravdu.

4 2
možnosti
Foto

Obávám se, že u vás je přání otcem myšlenky a proto se i pokus o logiku míjí úspěchem.

4 2
možnosti
Foto

Dle některých hlasů je rozdíl mezi Fialou a Babišem ten, že Babiš se občas s EU hádal, ale nakonec vše podepsal, aby nepřišel o dotace. Zatímco Fiala, který před pár lety ve známém projevu kritizoval EU řka, že nikdy nic co navrhovala nefungovalo, jí ted leze do zadale i kdybychom měli všichni padnout.

Mne nezajímají ani lži Babiše ani lži Fialy. Mne zajímá, jak to bude s těmi povolenkami. :-)

3 1
možnosti
Foto

Povolenky jsou poněkud minoritní problém.

0 0
možnosti
PN

P31e16t32r 49N12e82d31v53ě12d

18. 10. 2022 21:41

Fascinace Babišem je úžasná. Dobře rozebráno.

Jen dotaz, budete mít čas takhle rozebírat i vládnoucí politiky? Babiš je přeci jen v opozici...je tedy fakt, že se to musí připomínat, aby někdo nezapomněl...lhář, zloděj, estébák, otřesný rétor, podvodník...

U Vás by to mohlo být zajímavé i s někým jiným než Babišem, ale toho se nejspíš nedočkám..

1 1
možnosti
ZH

Nechávám je vám, abyste také mohl v něčem zazářit.

1 0
možnosti
ZD

A premiér skutečně lže, dokonce v přímém přenosu. Na sítích je k mání video z jedné televize, kde opakovaně tvrdí, že něco neřekl, aby se vzápětí po shlédnutí sekvence svého projevu omlouval, že to tedy řekl.

3 1
možnosti
ZH

Vytáhl jste něco, co možná lží být nemusí - lež je totiž _vědomá_ nepravda. Fiala si v daném okamžiku nemusel vzpomenout, že to říkal. Ale aspoň se omluvil. Vzpomínáte si na situaci, kdy by se Babiš omlouval za své lži?

2 0
možnosti
ZD

Je zajímavé jak jste nejen vy stále fascinován fenoménem Babiš. Máte pravdu v tom jaký je ale už je v opozici. Vláda účinně tlačí na zrušení všeho "jeho" co slibovala a snaží se ho vygumovat z veřejného prostoru. Něco v tom Babišovi ale bude, že si kvůli němu obrazně řečeno "stále rvete žíly". Nezajímá vás ostuda premiéra, kterou si urazil s angličtinou v kontrastu s tím co před volbami sliboval. Je vám, alespoň podle vašich příspěvků, jedno co se děje na ministerstvu průmyslu. Je vám jedno jaké sítě cenzury a politického nátlaku se chystá s akcí KRIT. Stále jen Babiš, Babiš, Babiš.

5 3
možnosti
ZH

Mě nejvíc fascinuje to, kolik lidí stále důvěřuje profláknutému a usvědčenému lháři, sobci, hamižnému psychopatovi, který je souzen za podvod. Kolik lidí vůbec nechápe význam a důležitost morálky.

4 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli