Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já sem neumím dát odkaz na blog kde jsem psal o osobní zkušenosti s gamblerstvým a zadlužením se., protože jmám momentálně celý blog na odpočinku, ale.....Ten pocit, že je třeba dluh zaplatit byl v mém případě víc než silnou motivací . Systém, kde se spousta dlužníků věřitelům směje ( a ne každý se zadlužil z nešťastné náhody) jak je nastaven u nás vůbec nepomáhá nikomu. Ani těm kdož propadnou na dno sociálním sítem, ani těm, které žít jinak nic nenutí....

2 0
možnosti

Škoda, některé vaše blogy jsem si rád přečetl, byť s vámi nutně nemusím souhlasit ve všem... :-/ V čem je problém?

1 0
možnosti

J61a74n 90R82á32ž

22. 8. 2021 19:06

To že byla dána možnost úhrady dluhu, který vznikl porušením právní povinnosti dlužníka, srážkou z nějaké dávky od státu, považuji za jedno z mála dobrých rozhodnutí Parlamentu vůči skupině obyvatel, které se to týká.

Jakékoliv zpochybňování tohoto rozhodnutí vychází ze zcela falešných představ o morálce a popírá princip fungování společnosti , že každé porušení právní povinnosti musí mít za následek postih.

9 0
možnosti

Bohužel někteří pseudosociálníci žijí v bludu, že je-li někdo tzv. nemajetný, může si dělat do chce bez postihu. Tedy pokud je to jen na pokutu. A ještě se na vás zle osočí, pokud s takovým bludem nesouhlasíte. :-/

4 1
možnosti
Foto

Nepřijde mi, pane Hlinko, vůbec smysluplné s vámi na to to téma diskutovat. Cítil jsem pouze potřebu reagovat, na váš z mého pohledu hloupý článek napadající blogera pana Jirků.

Zopakuji vám tak jen jinak to, co jsem vám už napsal:

Lidé jako vy, používají Bibli, tak jak jak se jim hodí, a kdy se jim to hodí.

Bible má dle mého soudu svůj historický a obecně mravní význam, ale nedá a nemá se aplikovat cíleně a konkrétně na současný život, protože je možné ji využít i zneužít k čemukoli. Přesně to dělají muslimové z Koránem a my jim to v rámci vzájemného soužití máme oprávněně za zlé.

Na tento komentář už odpovídat nemusíte, nebudu v žádné diskusi s vámi již pokračovat.

2 6
možnosti

Nyní jste předvedl naprosto ukázkovou demagogii. Nemáte věcný argument, tak se schováváte za nějakou obecnou floskuli. Máte pravdu, nediskutujte se mnou. Protože mám takovou neblahou vlastnost, že demagogy přivádím k nepříčetnosti.

3 1
možnosti
Foto

Z toho co popisujete, se dá rozpoznat, že ten, kdo napsal ta doporučení, sledoval princip spravedlnosti. To je něco, co mnohým kolektivistům chybí.

2 0
možnosti

Mojžíšovo zákony jsou dost drsné (ve srovnání s podmínkami dnes a u nás). Ale je tam pár věcí, které jsou inspirativní i pro naši současnost.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS