Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zvířata nemají žádná práva, protože právo je pouze lidský konstrukt umožňující řešit možné konflikty mírovou cestou.

Monopolista vytlačuje ostatní ekonomicky? Jak ekonomicky, kde bere tu ekonomickou sílu? Přirozený monopolista musí být lepší než konkurence, ale ta nikdy nespí a čeká na jeho chybu. Pokud se monopolista začne chovat násilně může přijít o své zákazníky a tím i o zdroje, které může použít například k pomlouvání konkurentů, nebo k jiným nekalým praktikám, jak tvrdíte, ale i to mu může vzít další zákazníky, protože většině lidí se nelíbí, když si bohatý násilím uzurpuje něco na co nemá právo.

Jak jsem napsal nahoře právo je pouze lidský konstrukt protože pouze člověk používá rozum s jehož pomocí argumentuje .

Násilí není přirozeným právem, protože prvotní příčinou vzniku přirozeného práva bylo právě zabraňovat násilným konfliktům mezi lidmi. Přirozené právo vzniklo spontánně stejně jako vznikla řeč a je možná dokonce starší než ten nejstarší jazyk na světě.

0 1
možnosti
JP

“Monopolista vytlačuje ostatní ekonomicky? Jak ekonomicky, kde bere tu ekonomickou sílu? Přirozený monopolista musí být lepší než konkurence, ale ta nikdy nespí a čeká na jeho chybu. Pokud se monopolista začne chovat násilně může přijít o své zákazníky a tím i o zdroje, které může použít například k pomlouvání konkurentů, nebo k jiným nekalým praktikám, jak tvrdíte, ale i to mu může vzít další zákazníky, protože většině lidí se nelíbí, když si bohatý násilím uzurpuje něco na co nemá právo.” Ale prosím Vás. Vezměte si krásný příklad - Babiše a Agrofert. Nikdy nebyl lepší než konkurence, ale s využitím všech možných podrazů na své důvěřivé partnery, násilných převzetí, korumpováním, operacím za hranou zákona i jakékoli etiky vytvořil v určitých oblastech ukázkový monopol. A všiml jste si, že by běžný konzument při nákupu jeho produktů jakkoli řešil takové “marginálie”, jako že je to prachsprostý gauner nikoli solidní, poctivý podnikatel? Bohužel..

2 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli