Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když jsem se před lety svojí tchyně, důchodkyně, nekritické uctívačky Andreje Velikého a naprosto neznalé základních ekonomických souvislostí zeptal, co vlastně její guru udělal dobrého pro republiku, podívala se na mě jako na naprostého tydýta a řekla: "No přece narovnal podnikatelské prostředí!" Takže asi tak nějak podobně mi znějí obhajoby tohoto směšného nástroje od místních diskutérů. :-)

8 1
možnosti

A představte si, že na rozdíl od vás, měla pravdu.

;-D;-D;-D

1 4
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
Foto

Schválně, zda Vám pan Nedvěd a spol odpoví. :-)

2 1
možnosti

P25e12t76r 54N56e31d69v17ě63d

30. 11. 2020 9:03

Proč buzerační? Požadavek na poctivost je buzerační? Mají někteří odvádět pouze daně které sami uznají za vhodné? Výběr DPH z tabulek stále roste, tedy se zhoršuje? To snad ne...

3 6
možnosti

Protože nic nepřináší, zato ze všech dělá už předem zloděje.

4 2
možnosti

Opakovaně sděluji, že EET je projekt ideologický. V podstatě nová forma třídního boje. Osvědčilo se to - Rozdmychávání pudů, dobré odpoutání pozornosti od skutečných problémů - Styl hospodaření pana Bureše. I neuvěřitelný úspěch - Podporovatelé jsou poškozováni cca 10% navýšením cen služeb - produktů.

Jsem fascinován, kolik lidí směšuje vydaný papírek za zmrzlinu na italsko-řecké pláži z pokladny. Vůbec jim nevadí, že absolutně nejde o systém EET... !

Údaje MF, jsou sirnými parami, jako kdysi v Delfách. Alenka se nadýchne a vyřkne věštbu - nějaká data ! Nejde o mé plky, je zde respektovaný NKÚ ! Tvrdí totéž, navíc duchovní otce napadá za předražené zakázky pořízení + bez výběrového řízení ! To defektní dítě, bylo povito s cejchem nesmyslnosti a leváren ihned ... !

Dle očekávání, dítě umřelo. Netřeba jej litovat, včetně jeho sourozence Účtenkovky. Často si říkám, jak se nyní klukům a holkám daří ? Zřejmě jsou na Home office za 100% a opět přibrušují nože dalších nesmyslů ... ! Tak jim bude lépe :-)

10 1
možnosti
Foto

eet ...

každej člověk má dneska chytrej mobil a v pohodě sleduje porno.

/aby měl evidenci tržeb, na to nemá ?

2 5
možnosti

Možná jste si nevšiml, že článek se nijak nevěnuje nákladům podnikatelů na eet ...

P.S.: náklady na zavedení a provoz eet jsou také na straně státu. Včetně oné báječné účtenkovky

6 0
možnosti
Foto

Po zavedení EET jsem také hledal slibované přínosy, dokonce po měsících po zavedení v prosinci, ale kde nic, tu nic.

4 1
možnosti
Foto

Přínosem je buzerace velkopodniků, aby se to zakrylo, je nutné předstírat, že jsou buzerování všichni. Malý řemeslník snadno fakturaci obejde, když si nechá vše proplácet v hotovosti, nebo v naturálíích.

0 4
možnosti
Foto

Bravo, Hlinka, jasné a výstižné.....

4 1
možnosti
Foto

Nechci se do toho moc plést, ale přece jenom by bylo vhodnější použít k měření účinnosti EET jiný ukazatel než HDP, když už tak HNP.

A navíc o přínos v oblasti DPH nešlo, ale o narovnání podnikatelského prostředí.

1 5
možnosti

Ano, i tím narovnáním to bylo zdůvodňováno panem premiérem, ovšem velcí podnikatelé mají na rozdíl od těch drobných štáby právníků na úhybné manévry v mezích zákona ... ;-)

7 0
možnosti

V době "myself" propagace dnešní pan premiér pobíhal na plážích Chorvatska a zmrzlinářů se ptal "daš račak, daš račak?", což bylo prezentováno jako důkaz fungování tamního systému. Pak se objevily zprávy, že chorvatské EET z důvodu nefunkčnosti skončilo. Jako důchodec neekonom problematiku nijak zvlášť nesleduji, ale dohledal jsem si alespoň nějaké informace - zde: https://www.e-trzby-pohoda.cz/aktuality/chorvatska-eet-v-cislech/ . https://eet.money.cz/blog/tag/chorvatsko . http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=169561 . https://eet.money.cz/blog/miliardy-navic-do-statni-kasy-diky-eet-v-chorvatsku-se-to-nepotvrdilo

Cato starší byl proslulý opakovaním teze "ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno!". Soudím, že EET je - minimálně - těžký úlet ničící drobné podnikatele, nepřinášející kromě státního šmírovacího přehledu nad podnikatelským prostředím nic dobrého a musí být zrušeno ... :-P

4 1
možnosti

Jojo, můj názor na EET můžeš dohledat už k době jeho vzniku, včetně (asi) mého přispění ke zrušení práskačského webu krátce po zprovoznění EET. :-)

1 1
možnosti

J87a25n 29Š82e93s29t72á55k

29. 11. 2020 21:40

Jejda, to je ale materiál, upřímně se skláním před těmi, kteří to budou studovat.:-)

0 0
možnosti
Foto

No ale v těch číslech fakt nic převratného není...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS