Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, ale podle selského rozumu, jestli tedy má hospodský 16 kč na pivu, tak pingl roznese osm piv, je zaplacen a zbylých 55 minut z hodiny pracuje už zadarmo - na majitele. Tak to je pan hospodský opravdu charita. Neznám odvětví, kde by to takhle fungovalo.

0 0
možnosti

Smyslem článku bylo úplně něco jiného - a to nekompetentnost a lhaní současných mocipánů.

0 0
možnosti
Foto

Až dosud jsem se naivně domníval, že cena je funkce poptávky a DPH, kterou zaplatí konečný spotřebitel, se vypočítává z výše této ceny, tedy např. při 20% DPH z ceny 40 Kč jakékoliv služby či produktu odvede podnikatel 8,- Kč Babišovi. Pokud tedy Babiš si vezme pouze 10 ̈%, tak se otevírá pro podnikatele prostor snížit cenu o 4 koruny, ne, aniž by nějak škodoval? Pokud podnikatel není plátcem DPH, tedy vystupuje v roli konečného spotřebitele, tak se táž možnost otevírá jeho dodavateli, protože ten musí v ceně svého zboží či služby započítat DPH v té či oné výši, tedy nedostane jí od státu zpět.

Mýlím se snad?

Pohled, který uplatňujete, je toliko účetnickým pohledem, který uvažuje cenu jako nákladovou cenu a zisk jako přirážku k nákladům.

0 0
možnosti
Foto

Mýlíte se, jako vždy. Při ceně 40 Kč a DPH 20% je DPH 6,67 Kč. Zbytek je Vám zbytečné vysvětlovat.

3 0
možnosti

AB, v podstatě omámil veřejnost - Výrokem nebohého S. Grosse - Vše bude křišťálovitější, jiné a lepší. V podstatě se stal oblíbeným plakátem supermarketů - Slevy budou, kupte si - Nabídce nelze odolat ...

Ministerstva zveřejňují např. výdaje, na své Poradce. U A. Schillerové je to o 54 mil. Kč více, jako v předcházejícím srovnání. MF - jednoznačně za své rady vydává nejvíce prostředků ze všech ! . Výsledky jsou zřejmé - Zde je skutečně každá rada drahá! AB k tomu volá to své oblíbené - Nejme jako oni ... !

V houfu se šťastně usmívá nezničitelný bývalý hejtman M. Hašek ! Kromě zemědělství poskytuje poradenské služby ještě Ministerstvu vnitra, prezidentu Zemanovi . Opravdu, co se změnilo ? Aha - Už je JIM lépe ... :-)

2 0
možnosti

Jen doplním - AB opravdu řekl : ,,ANO bude líp,, - a tady TV záznam skončil - jenže AB vytáhl z kapsy papír a řekl - ,,a tady mám seznam koho se to týká ,,:-/

4 0
možnosti

No tak hlavně aby si koblihy zašly na pivo na Čapí hnízdo - tam po slevě stojí půlitr 90kč ;-D;-D

1 0
možnosti

J54a23n 35H20u39r17k52a

16. 2. 2020 3:03

řešíme pivo které přikrývá úspěšně jiné kopance do lidí zvýšení poplatků na úřadech hlavně soudech a to je...jiné pivo

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek, bohužel házení hrachu na zeď (teda spíš lití piva z okna). - - - Celá ta ptákovina s variabilitou sazby DPH dle užití je akorát čoud, co nás odvádí od podstatných věcí. Lidi se zabaví a čas plyne... a plyne. Že s Babišem přijde určitá míra všeobecného zpitomění jsem tak nějak očekával, ale ta realita na mne teda nepůsobí moc dobře. Tady se řeší marže na pivu v hospodě jako kdyby na tom stál svět - a podstatné věci nám úplně unikají.

5 0
možnosti

Přesné R^

podezřívám mamlasy, že to dělají úmyslně, chtějí poštvat proti sobě hosty a hostinské, aby neřešili, kdo z toho nejvíce vytěží.

Cílí na nejnižší pudy a to je sice podlé, ale velmi účinné :-)

8 0
možnosti

Hlavně hodně hostinských nepatří mezi plátce DPH a těch se nějaké snížení sazby vůbec netýká, protože oni si celou nákupku včetně DPH dají do nákladů a výstup daní z PH nezatěžují... Ti pak jsou za echt zloděje...

2 0
možnosti

To je další věc. Na druhé straně DPH se může vyhnout jen menší nálevna. Jakmile začne dělat třeba obědy v nějakém ekonomickém množství, už do plátcovství nutně spadne.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za rozbor, který je přehledný a důvěryhodný.

Mentální Sahara našich vládců je zřetelná a nezpochybnitelná. Nejhorší na tom je, že přes všechny doklady o uvedeném nebudou stačit k tomu, aby vyznavači ANO tak nějak aspoň trochu uvažovali, jestli náhodou jejich modla nemá místo mozku čapí hnízdo. R^

9 0
možnosti

Jsem nečekal, že mu budete až tak lichotit...

1 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli