Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Jak spočítal server Podnikatel.cz z faktur ministerstva financí, které od ministerstva získal programátor Marek Sušický, jenž provozuje web Datazeet.cz, jen provoz loterie stál za dva roky 32,4 mil. Kč. Na výhry pak směřovalo skoro 128 mil. Kč. Kromě provozu a výher ministerstvo platilo například i za propagaci loterie, průzkum k loterii či za oběd ministryně se sedmi výherci ve výši 10 tisíc Kč."

https://www.podnikatel.cz/clanky/uctenkovka-funguje-2-roky-danove-poplatniky-zatim-stala-172-milionu-korun/?utm_source=newsletter-html-d&utm_medium=text&utm_campaign=2019-11-07

0 0
možnosti
Foto

Tato veřejná lotýnka z veřejných peněz s neveřejným losováním má neveřejné tajné výherce! Tedy dost prostoru na nějaké šméčko...

0 0
možnosti

Vážený autor tejto hromady výkalov - čo keby ste skôr ako niečo zverejníte si najskôr prečítali zákony na ktoré sa odvolávate???? Nejdem rozoberať EET, tá u zlodejov bude vášne vyvolávať vždy, ale skôr tie hazardné hry! Vec ktorú ste si vo svojom zapálení popľuť všetko čo súvisí s EET neuvedomili je tá, že v legislatíve existuje POSTUPNOSŤ právnych noriem. Teda z hľadiska vnútroštátneho práva (nemiešam do toho legislatívu EÚ, to je samostatná kapitola) je najvyššou právnou normou ÚSTAVA, nasledujú ÚSTAVNÉ ZÁKONY, ZÁKONY, vyhlášky a nariadenia. Zákon NESMIE byť v rozpore s ústavou, vyhlášky a nariadenia nesmú rozporovať zákony. Lenže zákony ako také sú si ROVNOCENNÉ, takže pokiaľ zákon B hovorí že pre také a také účely neplatí zákon A, tak to jednoducho tak platí a na účely menované v zákone B sa použije zákon B a nie zákon A. Zákon o hazardných hrách (186/2016 Sb.) nie je Ústavou a ani Ústavným zákonom, takže je záväzný len do tej miery, ak INÝ zákon netvrdí niečo iné. P.S.: prevádzkovateľom hazardnej hry nemusí byť nutne LEN Česká republika, dočítajte si § 6 daného zákona až do konca.

0 1
možnosti

Pokud jste můj článek dobře četl, já nikde nezpochybňuji to, co jste napsal. Já jen tvrdím, že státní moc jedná tak, jak se jí to hodí, nikoliv jako služba občanům (což právě ústava říká, ale státní moc to ignoruje).

1 0
možnosti
Foto

S článkem se dá souhlasit,také mám s EET problém. Babiš je spíše ďábel než anděl ale schopnějšího člověka nemáme. Kdo si mysli ,že máme napište jméno. V Bruselu za Česko bojuje jako žádný premiér před ním,měli problém se tam s bídou domluvit. Já ho volil a zatím nelituji. Lepšího stále nevidím.

2 3
možnosti

Hm. Já píšu hlavně o aroganci moci a předvádím ji na zákonu o EET, protože z něj arogance trčí jako sedlákovi sláma z bot. Fakticky tento zákon považuji za totalitní a mám vážnou obavu, že s Babišem v čele budou podobné zákony přibývat.

5 2
možnosti

Dokud nevyhraju to mega tak je to nesmysl... :-)

2 0
možnosti

"...Na účtenkovou loterii se nepoužije zákon upravující provozování hazardních her..."

To je ten nejhloupejsi argument !

Nekupujeme loterii, ale nejaky produkt cili protihodnotu. Naproti tomu loterie se koupi JEN PRO VYHRU a na konci kdyz nevyhraji tako mam (@#&%!!*& = 8-o nehodi se do slusne a kultivovane diskuze).

Naproti tomu kdyz nevyhraji nic na uctenkovku tak stale mam produkt ktery jsem koupil - cili neztratim ani korunu! Napr. kus klobasy ktery uz mam v sobe... :-)

0 1
možnosti

Irelevantní. Nevím jak dnes, ale za komoušů existovaly knižní poukázky (či jak se to jmenovalo). Jedna stála 10 Kčs a měla hodnotu 10 Kčs. Poukázky byly slosovatelné a bylo možno na ně vyhrát. Pokud člověk nevyhrál, měla stále hodnotu 10 Kčs a člověk ji mohl použít při nákupu knih. Dle dnešního smyslu zákona se jednalo o hazardní hru, přestože člověk o nic nepřicházel.

3 0
možnosti

Místo dlouhých a nejasných keců bych přivítal jasná čísla.

Jaké jsou náklady na tuto ptákovinu (administrativa, sowtver, aj.), kolik zůstává firmě, která ji provozuje a kolik se utratí za ceny každý měsíc. Kolik se navýšil výběr DPH a jaký je skutečný efekt v Kč po odečtení všech nákladů. Nepředpokládám, že by mě paní ministrině dala odpověď.

1 1
možnosti
Foto

Místo aby se Bureš poučil na západě, hledal řešení na Balkánu;-DRv... Tam už ale "otce" EET zavřeli! V tom ještě máme co dohánět.. ;-)

5 2
možnosti
Foto

Babiš sám je největší daňový podvodník a státní zloděj a namaštěná Schillerová vždycky jen kryje a tihle dva si hrají na největší postivce a daňové dráby!?!?!? Hamba blejt, velebnosti!

7 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti

EET jako takové funguje a žádné masové krachy se nekonaly, jak nás někteří z ODS a další strašili před jeho zavedením.

Výběr a kontrola placení daní, tady asi těžko může jít o buzeraci, když už nepovažujeme za buzeraci STK a povinné revize komínů, daně se platit musí a pokud stát zvolil tento způsob výběru, protože se mu zdál efektivní, tak je vše v pořádku. Jiná věc je provoz účtenkovky, tady je evidentně někde chyba a dokud se nenajde způsob jak bránit podvodnému jednání, tak bych počet účtenek zastropoval a hotovo. Nakonec není problém spočítat nějaký ten průměr a přidat 100 účtenek navrch a je vymalováno;-).

6 14
možnosti
Foto

;-D.. Zavřené malé vesnické restaurace a obchody, to je jediný výsledek zbytečné buzerační EET! Podobný nesmysl NIKDE jinde nefunguje! V Chorvatsku způsobil problémy se zásobováním v odlehlých oblastech! Tam už ale "otce" EET zavřeli, v tom máme ještě co dohánět! Příznivci EET si pletou registrační pokladny a buzerační EET.. :-P

11 2
možnosti

A88l15e95š 91F59r19ý10b57a

4. 11. 2019 19:07

Prosím, nesrovávejte ČR s Rakouskem kde evidence není online, jak píšete. Tady v tom svinčíku by nějaké takové kontrolory uplatili, a zůstalo by to při starém.

Jo třeba by se dalo vymyslet, aby nešlo kontrolory uplatit, ale tady?

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS