Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle je obrovský problém. Opakovaně propirany od povodní 1997 a měl by být řešen bez ohledu na to, jestli způsobuje globální změny klimatu, nebo ne. A neděje se nic. Kolem co2 se sice hodně tancuje, ale v podstatě se nedeje taky nic, protože místo opravdu pokročilých technologií stavíme větrné mlýny.

5 0
možnosti
ZH

Přesně tak. Namísto toho se pořádají alarmistické tanečky kvůli CO2.

1 1
možnosti

Pochybuji, že klimakrize bude mít jednu příčinu. Já si myslím, že skleníkový efekt se podílí určitě, ale defozilizace prumyslu se má dělat přes technologie, co fungují, což jsou dneska v podstatě jen štěpné reaktory, proti kterým jsou zelené hlavy taky. Solar a vítr je sice dokonale klimaticky neutrální, ale úplně nefunguje.

1 0
možnosti
ZH

Tak jasně. Spíš jde o to najít to, co je podstatné a také najít přijatelné východisko. Jenže CO2 alarmisti mě svým jednáním stále více přesvědčují o tom, že největším problémem jsou oni sami - protože brání v pojmenování a tedy i řešení skutečného problému.

2 0
možnosti

Jenže právě ten půdní problém ukazuje, že po té seriózní linii se málokdy něco stane. Degradace půdy a špatná schopnost krajiny zadrzovat vodu jsou známe, některá opatření taky a neděje se vůbec nic. Respektive jakmile kvůli suchu klesnou výnosy, zemědělci volají po kompenzacich t:-/. Zatímco na afektovane výlevy aktivistů zase vzniká atmosféra typu "dělejte něco a hned" a pak je tendence dělat nesmysly ale aspoň se probudí politická vůle k akci. Existence problémů z aktivisty jé částečně podmíněna tím, že se nechávají jiné problémy hnít.

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli