Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H98a72n95a 76V34l47k89o46v21á

6. 11. 2018 18:28

Víte - na základě začátku vašeho článku by se mi chtělo lacině říct, že muslimové záměrně nedělají dobře ženám už jen pro ženskou obřízku....

Ale ve své práci přijdu do styku se zvyšujícím se počtem rodin kde třeba kontakt se školou obstarává výhradně muž s výmluvou že "maminka neumí česky".

Při náhodném setkání maminka mluví lépe česky než tatínek, který mnohdy nevládne ani základními slovíčky.

1 0
možnosti
ZH

Ženská obřízka zrovna s islámem jako takovým nesouvisí, ale spíš s kulturním dědictvím určitých společenství.

1 0
možnosti
Foto

http://www.mezian.cz/nase_sluzby.php

Na webových stránkách pana Meziana jsem zjistil jaká je jeho specializace a.. no.. řekl bych, že islámské právo pro něj asi není úplně směrodatné.

0 0
možnosti
ZH

Ať si klidně podniká, jak chce, pokud to nebude proti zákonu. :-) Já mu to přeju. Ale má-li potřebu se jako bývalý senátor vyjadřovat k veřejným věcem, pak jsem holt zvědavý, jak to vlastně myslí. :-)

1 0
možnosti
Foto

Už Vám přišla od pana Meziana odpověď?

0 0
možnosti
ZH

Vždyť jsem to poslal společně s publikací tohoto článku! Nechtějte zázraky. :-)

1 0
možnosti
TB

Však ono vám nějaké slunko vysvětlí, že to všechno jen vytrháváte z kontextu. Ovšem kontext nedodá.

2 0
možnosti
JH

J40a82k98u96b 88H63o92z82a

6. 11. 2018 9:39

Že se nestydíte! Pan Mezian se tááák snažil a Vy na něj hned vytáhnete Korán. ;-)

4 0
možnosti
ZH

Já za to nemůžu, to je už takové skoro pudové. Prostě reflex. ;-D

1 0
možnosti
PS

Simulace odpovědi dle šablony ČT.

rok 2015 (hlava v písku, nevidím bubáka - bubák neexistuje): ........ (mlčení)

rok 2016 (fáze lží) .... nic takového v koránu není

rok 2017 (fáze zlehčování) ..... slovo bijte je si každý vyloží jinak, samozřejmě radikální muslim bude ženu bít jinak než umírněný muslim

polovina roku 2018 (fáze nálepkování) ..... jste xenofob a bojíte se neznámého

rok 2018 současnost (fáze jediné pravdy bez možnosti diskuse) .... každý kdo má jiný názor než lepší lidé bude pranýřován , viz Piťha

11 0
možnosti
PP

P66a54v15e30l 45P13o14n25e42c

6. 11. 2018 12:28

Rok 2018: pravda se trestá, protože uráží věřící -- ESLP

3 0
možnosti
VM

Nemyslím si, že Korán vyzývá ke "špatnému chování" pouze k ženám, Korán vyzývá i ke špatnému chování a k opovrhování bezvěrci a jinověrci a jakékoli takové opovrhování, trestání, či smrt schvaluje.

Jasně, jsou "rozumní muslimové", kteří to "tak nežerou".

Jenomže to je řečené A a nutno dodat také B

Tedy Korán a navzující "pravidla" mají dost nástrojů na to, takové "umravnit" v duchu pravidel. Ale to už není IN přopomínat.

Nicméně, vezměte v úvahu, že příchozí z muslimských zemí v tomto prostředí vyrostli, utvážela se v něm jejich osobnost, tvořily se kodexy chování. A tedy je to pro ně naprosto normální a přirozené.

Historicky bylo normální, že křesťanský svět s muslimy bojoval a nepouštěl si je k tělu. Dneska to díky různým světovým tendencím není IN.

Já osobně navrhuji ústavě zakotvit zákaz aplikace prvků jakéhokoli náboženství do zákoných norem na všech úrovních společnosti, tedy 100% oddělení všech náboženství os státu.

V mých očích je každé náboženství pouhou ideologií, sepsanou či vytvořenou člověkem. A ruku na srdce, všechny válečné konflikty v historii byly konfliktem ideologií.

Jinak karma.

11 0
možnosti
ZH

Nelze psát o všech zvěrstvech z Koránu v jednom článku. Mezian však tvrdil, že "Špatné chování k ženám muslimů nevyplývá z islámu." Protože tu pan Mezian dlouhodobě žije, měl by se řídit našimi měřítky a svá tvrzení formulovat v jejich rámci, nikoliv podle měřítek například Saúdské Arábie. A dle našich měřítek Korán jakožto hlavní pilíř islámu zcela jednoznačně a průkazně nabádá ke špatnému chování k ženám.

2 0
možnosti
Foto

Napsal jste to dobře, ale mě zaujala jiná věc. Co to bylo za průzkum, že zjišťovali, kolik lidí by přijalo do rodiny muslima? Co to je za podivnou otázku, jak je to myšleno? Do každé rodiny jednoho muslima? Třeba jsme nějaká nenávistná rodina, ale asi bychom nechtěli muslima do rodiny ani před migrací a teroristickými útoky. Jedině snad, že by se k nám chtěl nějaký přiženit, ale to by asi on nechtěl víc než my, nejspíš by mu to neschválila jeho rodina, protože by si musel vybrat za ženu Středoevropanku bez víry. O tom, že by se chtěla nějaká muslimka přivdat, je zbytečné uvažovat, protože to by nejspíš nepřežila.

Možná by bylo zajímavé zjistit, kolik muslimských rodin by přijalo křesťana se psem, například. Možná se křesťanů bojí, protože je neznají. ;-)

16 0
možnosti
Foto

Muslimů je spousta druhů.

Já třeba jsem zcela proti Arabům, prostě mi nesedí. Před dvěmi lety si moje dcera našla přítele Turka - no žádný velký nadšení to ve mě nevyvolalo, ale je to docela hodný kluk. Letos jsme byli v Istanbulu v jejich rodině. Samozřejmě je tady trochu jazyková bariéra, ale ve svý podstatě jsou to normální lidi jako my. Stejný starosti jak uživit rodinu, jak hraje můj fotbalový klub atd. Ale asi je to taky dáno tím, že v Turecku to náboženství nějak moc nežerou, sice tam několikrát denně kráká nějaký borec z minaretu, ale nikoho to nevzrušuje. Neviděl jsem tam nikoho mlátit hlavou o zem a něco drmolit. Jediný je to, že mají problém s vepřovým.

A s tím přijetím Středoevropanky je to naprosto jednoduché, pokud bude chtít tradiční svatbu tak musí přijmout islám a to jim vůbec nevadí, naopak mají novou ovečku.:-/

Hmmm v červnu tam letíme na svatbu.

A pokud si někdo myslí, že jí to můžu vymluvit, tak je to blbost protože jí za chvíli bude 30 a finančně je samozřejmě naprosto samostatná. Další věc je to, že žijí tady, protože on tam být nechce.

2 1
možnosti
BK

KARMA..napsal jste to skvele....:-)R^

4 0
možnosti
JS

Obávám se, že férové a nevyhýbavé odpovědi se nedočkáte. Vždyť Allah umožňuje muslimům i klamat, pokud je to v zájmu islámu.

Jen bych si dovolil dodat, že Korán je vůči ženám ještě laskavý. Sbírka Prorokových výroků (Sunna) - to je teprve "počteníčko". Prorok přirovnává ženu nejen k poli, na které muž může vstupovat kdy chce a odkud chce, ale také k psovi nebo k oslovi. Postavení ženy v islámu naprosto názorně ukazuje situace v jakékoli zemi na planetě, kde nějakou roli hraje islám. Když Muhammad zatoužil po ženě svého adoptivního syna, ihned se objevila Allahova súra, která Muhammada chlácholila za to, že si ze své touhy dělal výčitky. Ale co jiného čekat od muže, který loupil, vraždil, pořádal hromadné popravy a bral si každou ženu, po které zatoužil - od malé holčičky, po vdovy, kterým popravil manžely. Největší zlo je vlastně provokativně hloupé.

11 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli