Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Karma a ukládám si...

Jen bych se chtěla přimluvit za tu mouku. Nejlepší mouka je ta, ke které přidal výrobce askorbovou kyselinu. Ta hraje roli antioxidátoru (nedává se jí moc, spíš jen stopa teď z hlavy nevím, tuším gram na sto kilo mouky... nebo na tunu?) a zpomaluje stárnutí mouky.

Mouka je totiž nejlepší tři týdny po semletí (předtím není vyzrálá a blbě se z ní peče, potom už svižně ztrácí potřebné vlastnosti a schopnosti) - a nedělejme si iluze, jak dlouho stála v regálech a ve skladu mouka, co ji kupujeme.

Však je taky ta mouka s antioxidantem (tady kde bydlím) šestkrát dražší... ale fakt je to na ní znát - peče se z ní perfektně. R^

0 0
možnosti

Tak to já nevím, mým hlavním zájmem je šrotování sladu a jeho přeměna na pivo. :-) Každopádně z tohoto procesu jsem pochopil, že pomalé kvašení je přínosnější než rychlé, protože tam má chemie čas na požadované přeměny. Tedy vyvozuju, že i mouka bude lepší nezoxidovaná, ale také že konečný výsledek ovlivní více tuky a rychlost kynutí, než mouka samotná. Fajnšmekři si mohou bezpochyby namlít svou mouku a vychytat optimální dobu pro pečení, možnosti dnes jsou. :-)

0 0
možnosti

Díky za tip i přesto, že laktóza mi dělá dobře :)

0 0
možnosti

:-) Krátce po upečení bylo použité sádlo trochu cítit, teď, druhý den, už by to téměř nikdo nepoznal. Vegetariáni už vůbec ne. Každopádně pivo se plně osvědčilo. U povidlových buchet je to jasné, u mazance asi bude chutnější máslo. Mléko už nikdy do takového pečení, vejce tam také nijak nechybí. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli