Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To, že nepracuje s PC je o AB dávno známé. A co z toho vyvozujete?

1 1
možnosti
ZH

Napsal jsem v článku něco špatně?

0 0
možnosti
Foto

Ne, bylo to čitelné. Ale chybí mi souvislost mezi prací na PC a EET. Znáte třeba všechny klávesové zkratky?

0 1
možnosti
ZH

Člověk, který umí slušně ovládat počítač, má aspoň mlhavé tušení o tom, co znamená ochránit certifikát a autentizační údaje, i když jinak neví, co to vlastně je. Člověk, který neumí na počítači ani psát, ví kulový.

Pokud by zákon byl postavený tak, že EET je dobrovolné a za to podnikatel získá takové a makové výhody od finanční správy, pak by nebyl důvod toto psát. Ale zákon je povinný a zničí nebo vážně ohrozí všechny, kteří jsou na tom jako Babiš.

Vzhledem k tomu, že se k zákonu a souvislostem vyjadřovala řada odborníků, ale Babiš je neposlouchal a tlačil svou, pak je zjevné, že se cpal do něčeho, čemu vůbec nerozumí a nevidí důsledky. Tedy je to diktátor a Pán Bůh a zlý pryč, s námi, jestli získá ještě větší moc.

5 0
možnosti
Foto

Asi nechápete rozdíl mezi manažerem a ředitelem. Mně to kdysi vysvětlovali pánové z jedné velké americké firmy.

Manažer (vedoucí výpočetního střediska) musí o věci něco znát. Jen tak může alokovat zdroje, rozšiřovat systém, prostě celé to středisko řídit tak, aby dávalo podniku žádoucí výsledky.

Zatímco executive (generální ředitel) nemusí mít o věci vůbec ani tušení a zajímá ho jediné: Kolik to bude stát a jaký by z toho podnik měl mít prospěch.

A co se týče EET, před rokem jsem si říkal, jak asi to ten systém zvládne. Tolik dat najednou. Z tisíců a desetitisíců různých zdrojů. A všechna ta data "schroustat" a dát rychle a bez zdržení odpověď tak, aby mohla být vytištěna účtenka.

A moje, jak aktivní (sám s EET pracuji), tak pasivní (jako zákazníka nejrůznějších obchodů) zkušenost je ta, že to "šlape jako hodinky".

A špatný je i Váš předpoklad, že k práci s EET je zapotřebí nějaká předchozí zkušenost z práce s PC. NENÍ. U EET pokladen to nikdo nepředpokládá a také to vůbec není nutné.

1 0
možnosti
ZH

Ta babka s těmi dečkami to prostě nedá a nemá žádnou šanci splnit ustanovení zákona o ochraně certifikátu a autentizačních údajů. A je lhostejno, že vy také patrně nevíte, o co jde. Já to vím, proto také vím, jak snadné je tyto údaje v případě takové babky zneužít.

Na něco takového Babiš neslyší. Ať proto, že sám netuší o co jde, nebo proto, že je jeho záměrem likvidovat konkurenci. On se v případě protlačení zákona o EET zachoval jako podnikatel, který chce mít o konkurenci alespoň dobrý přehled a pokud možno zadarmo. Nikoliv jako politik, který naopak potřebuje fungující ekonomiku a aspoň trochu spokojené občany.

4 1
možnosti
Foto

Celkem chápu, co je certifikát i autentizační údaje (alespoň obecně).

Jenom by mě zajímalo, proč si ta babka s těma dečkama či čím, nepožádá o daňový paušál?

Hlava mi prostě nebere, jak by Babiš měl těch EET dat zneužít, když hlavně on nic maloobchodního neprovozuje. Nebo snad ano?

A dneska jsem byl v TESCO (byl jsem tam v 7:00. nikde ani noha, kasy prázdné) a zakousl se jim bezdotykový kartový terminál. Tak jsem si dělal legraci, že to má na svědomí Babiš a jeho EET, ale žádný souhlas.

Tak tedy, do jakého maléru se ta babka zneužitím těch certifikátů dostane?

0 1
možnosti
ZH

Jestli vám hlava nebere babku s dečkama, představte si třeba řemeslníka, třeba zedníka, který přesáhne limit pro daňový paušál. Po zneužití certifikátu babka zaplatí pokutu, po které si rozmyslí, zda bude v činnosti ještě pokračovat.

Jestliže nechápete cenu dat, pokusím se vám to vysvětlit. Tato data vám řeknou, v jaké oblasti jsou jaké tržby a dokonce v jaké časy. Podle firem odvodíte i za co tržby mohou být. Takže jako Babiš mohu mít řetězec nějaký prodejen a ze získaných dat vyčtu, kde je nejhodnější postavit novou prodejnu. A tím zničím ty, kteří v okolí fungovali přede mnou. Trestní zákoník má na tohle § 255 - jenže v této situaci se bude hodně obtížně prokazovat, že se jedná o zneužití informace v obchodním styku.

2 0
možnosti
JD

J28i87r87i 57D48v35o92r46a24k

20. 8. 2017 15:30

Neuvadejte takove nesmyslne priklady. V EET jde o neco jineho a ne o babky z trhu...

0 0
možnosti
ZH

Jistě. Jde o totální kontrolu, ať to stojí, co to stojí. Jenže ty babky z trhu to zničí. Tedy v důsledku je to asociální zákon. A sociální demokracie byla pro. Zajímavé... ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli