Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R76a56d84i28m 94K75a96l40a62s

19. 12. 2016 10:56

Já bych moc prosil, aby když už někdo vytváří analogie... vytvořil analogii odpovídající.

Protože to, co pán popsal, vztaženo na návštěvu restauračního zařízení znamená pouze to, že někteří lidé utečou bez placení.

A zatímco potrestaných černých pasažérů bylo a je bezpočet... Ti co chtěli šidit v pohostinství fungovali v pohodě dál bez větších problémů...

To jen tak mimochodem.

Ano, EET asi není nejlepší nástroj, ale časem by měla být jakákoliv nerovnost odbourávána. Protože tady jistě bylo dost těch, kteří vykazovali čestně a pak také dost těch, kteří si něco nechávali domů a těm druhým svými cenami vytvářeli konkurenci, s níž bylo obtížné bojovat... A že hospody zavíraly už i v minulosti, protože se neuživily, nebyl také ojedinělý jev.

Přežili Ti, co byli šikovní a poctiví a přežili i vlci, kteří teď koušou kolem sebe. Ale místo vlka tady už v minulosti mohl být v řadě případů i poctivec. A na to se tak nějak zapomíná...

1 0
možnosti
ZH

Mnoho lidí si spočítalo, že zaplacená pokuta při chycení revizorem je celkově menší, než poctivé placení jízdného. Tak vesele jezdí načerno. To je ekvivalent k těm hospodským. To jen tak mimochodem.

Hospody zavírají z celé řady důvodů - majitel to neumí, špatná poloha, atd. Z těchto důvodů budou vznikat a zanikat hospody stále. To je problém majitele a je v pořádku, že to tak je.

Horší situace je, když podnikatel skončí proto, že už má plné zuby státní buzerace. Tím nemyslím to, že ho stát načapá při krácení daní, ale situaci, kdy podnikatel přiznává vše dle zákona, ale stát na něj uvaluje různá břemena (jako třeba EET) a za i drobné opomenutí ho pokutuje. Říká se tomu překážky v podnikání a stát, namísto aby překážky odstraňoval (jak Babiš kdysi sliboval), naopak přidává další a další.

0 1
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli