Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nejen u islámu je podstatná interpretace, a násilnou intepretaci islámu neslučitelnou s evropskou legislativou zastává podle průzkumu asi 1/4 muslimů ve Francii. Pak je mluvit o kolektivní vině poněkud problematické, a důležité je, jak se zbývající 3/4 vyjadřují o násilné 1/4. Moc povzbuzující to není. Na argument o předběžné opatrnosti u imigrace to velký vliv nemá.

0 0
možnosti
MK

Při posledním anonymním průzkumu mezi muslimy ve Francii se jich více jak třetina hlásila k instalaci práva šária. A to se určitě někteří nevyjádřili. V Belbii je číslo ještě větší. A to mají být ti "umírnění"?

0 0
možnosti
JM

J31a55k79u44b 20M54a91c86h

18. 9. 2016 21:44

Zamyslete se nad slůvkem m o c. Jste niemand, průměrný nebo lépe podprůměrný jedinec s docela šedivým životem. Pak se najednou objeví např. skupina zeleně zabarvená, která má díky EU volné pole k vymýšlení nesmyslů a zákazů, nakonec ať se to přírodě líbí nebo ne. A najednou máte moc, jste někdo, udílíte rady, zákazy, trestáte. Jste NĚKDO. Ani moc nevíte a nepřemýšlíte o tom co prosazujete ,a nejde vám tak o peníze, i když jich máte u Vás v neziskovce pro Vás jistě dost. Ale moc Vás opájí, k čemu slouží je Vám tzv. fuk. Bez Vaší funkce by jste se stal - a opět nulou. Po Vás potopa. Občané je Vám to jasné? Není nutné se ptát proč. Jde jen o moc nad Vámi A TO ZA KAŽDOU CENU.

5 0
možnosti
AP

A14d84a37m 42P97o81c81h65e

18. 9. 2016 9:14

Krásně napsáno. A navíc sluníčkáři kolektivní vinu taky rádi aplikují a ne jen vůči odpůrcům migrace, ale často i vůči Čechům, bělochům apod.

8 0
možnosti
ZH

Máte plnou pravdu, na to jsem si ani nevzpomněl.

4 0
možnosti
JZ

Já mám tedy s nadužíváním pojmu "kolektivní vina" v poslední době problém trochu jiný, a sice že se ten pojem používá úplně chybně. Kolektivní vina je uplatněna, když je někdo odsouzen a případně potrestán. Nikoliv když vůči někomu provedu preventivní opatření. Prevence a uplatnění kolektivní viny jsou dvě zcela odlišné věci. Tedy například preventivní nevpuštění příslušníků nějakého národa na vlastní území (např. z důvodu zvýšeného bezpečnostního rizika nebo jakéhokoliv jiného) NENÍ uplatněním principu kolektivní viny.

7 0
možnosti
Foto

Ne to není. Jen diskriminace by měla být pouze v rukách soukromých vlastníků, protože stát ji neumí používat.

0 1
možnosti
MK

R^R^R^ Souhlas. Dovětek k odpovědi p. Rážovi níže: z jakého učení, tedy ze základních náboženských textů vychází islámská nauka v islámských zemích a z jakého v Evropě? Je to naprosto stejný základ: Korán, sunny a částečně hadísy. Imámové na islámských univerzitách se neučí rozdílně a neberou v potaz evropské právo. To, že ti v Evropě nehlásají stejné, co se hlásá v islámských zemích (ale i to někteří v Evropě bez potrestání činí), je jen strategická a taktická zdrženlivost a nelze s ní počítat jako s konstantou.

5 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno v co kdo věří, důležité je co kdo koná.

3 0
možnosti
Foto

Kolektivní vina postrádá jakoukoliv logiku. Nikdo nemůže být odpovědný za činy jiných i když je například schvaluje. Takoví lidé zasluhují naše opovržení a ostrakizaci, ale uplatňovat vůči nim kolektivní vinu je svinstvo nejvyššího kalibru. Existuje ovšem systém, který je postaven na principu kolektivní viny. Tento systém se jmenuje Stát. Protože v tomto systému žijeme od narození a jiný neznáme, máme tendenci při řešení některých problémů ke kolektivní vině sklouzávat.

3 0
možnosti
ZH

Ke schvalování trestného činu se vyjadřuje § 365 Trestního zákoníku, viz komentář níže. Dále také § 405. Stane-li se někdo s vědomím o zločinecké povaze organizace součástí takové organizace, která je dle Trestního zákoníku zločineckou, pak nutně nese (a musí nést) spoluzodpovědnost za zločiny, které tato organizace spáchá (např. § 107). Organizovaný zločin má pak vyšší trestní sazby, než zločin individuální. Má to celkem jasnou logiku - organizovaný zločin je výrazně nebezpečnější, než individuální. Plyne to minimálně ze zkušenosti z 2. světové války, kdy se při soudu někteří nacisté bránili tím, že "jen plnili rozkazy".

Ideologie nacismu a komunismu jsou dnes odsouzeny kolektivně, a zcela oprávněně. Do tohoto seznamu je nutné přidat i islám, protože je horší, než obě předchozí ideologie dohromady. Komunismus je u nás odsouzen zatím jen papírově, což je velká chyba.

Kolektivní vina byla dříve posuzována mnohem šířeji, než dnes. V rámci řešení excesů v minulosti jsme však sklouzli na druhou stranu - a to generálnímu odmítání principu kolektivní viny za cokoliv. Což je další velká chyba, která plodí jen další zlo.

1 0
možnosti
RT

Výborně shrnuto-hlavně věta:

"Jestliže sluníčkáři podporují příliv muslimů do Evropy (ať už to zdůvodňují jakkoliv ušlechtilými pohnutkami), zakládají tím nutně na budoucí násilný konflikt."

V případě sluníčkářů jde o 5.kolonu, proti které je potřeba se bránit!

12 2
možnosti
MC

Ještě jste zapomněl na loupežné skupiny levičáků, kteří se tak vehementně ohánějí altruismem z cizí kasy.:-)

2 0
možnosti
ZH

Nelze řešit v jednom krátkém článku úplně všechno...

1 0
možnosti
MR

M91i73l22a71n 49R61a13d57e14k

17. 9. 2016 19:45

kolektivni vina je jako hříchy otců. Není to spravedlivé, ale hojně užívané a za hříchy otců jsme - bohužel - trestáni.

Co udělali předci, to si vyžereme, dobré i zlé.

Němci tím dnes trpí a následky bude nést celá Evropa, tak která tak ráda z nich ty nácky dělá dodnes. Jiní se za své hrdlořezy nestydí, Francouzi, Rusové.....

0 0
možnosti
Foto

musím připustit, že je to fakt... Pořád říkám... Němci si táhnou celý život batoh, který si už nezaslouží... anikdo si nedává práci zkoumat... mám je ráda a tu frustraci nikomu nepřeju... a dost možná, aby nevypadali...stalo se to, co se stalo... vboxovný cejch je učinil raději smírné... a my hodnotíme a vidíme, že až příliš.

3 0
možnosti
Foto

Obětí britského kolonialismu v Indii bylo na 180 mil. lidí, doufám, že pod kuratelu Trestního zákona postavíte všechny ty, kdož se hlásí ke konzervatismu a liberalismu.

1 2
možnosti
ZH

Jestliže jsem uvedl dva obecně známé příklady z našeho regionu a na principu podobnosti řeším islám, pak z toho nijak neplyne, že neexistují jiné zhoubné ideologie. Ale to si musíte přebrat sám a také musíte být schopen prokázat, že ta nějaká ideologie je zhoubná už od svého základu. Například ve jménu křesťanství také násilně zemřelo mnoho lidí, avšak v samé podstatě křesťanství podpora takového násilí rozhodně není, ba naopak, takové násilí je tam odsouzené.

2 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli