Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je jedno, zda následujete Mein Kamf, Korán, Mao ce-tungovu rudou knížku či jiné "učení". Na světě asi bohužel bude vždy většina lidí jednodušších, neochotných používat vlastní mozek, lidí spolehajících na to, že to za ně někdo zařídí, když budou následovat jednoduchá pravidla, atd., a proto se vždy budou vyskytovat ideologie, které budou následovány tisíci a statisíci nemyslících. A v tom je to nebezpečí, proti kterému se musí hlasitě stavět lidé, kteří si váží svobody.

Libíl se mi jeden výstižný "citát", který zněl zhruba takto:

"Nebojím se nějakého magora s knírkem, bojím se těch statisíců lidí, kteří ho poslouchají."

6 0
možnosti

Proto jsou vlastně nebezpeční (přinejmenším potenciálně) všichni muslimové, ne jen tzv. "islamisté". Ať se to komu líbí nebo ne, zde je nutno z opatrnosti použít princip kolektivní viny. Tedy, před _každým_ muslimem je třeba zbystřit a mít se na pozoru.

2 0
možnosti
Foto

K62a41r88e91l 37C78a53c35h

23. 1. 2016 0:46

Každé náboženství je ideologie sloužící k ovládání lidí. Takže je to vlastně politikum. Tam, kde je ideologie užívána k páchání zvěrstev v masovém měřítku, je nutno tuto ideologii prohlásit za zločinnou. A že je ta ideologie zrovna náboženství, nemůže být hájena nějakou náboženskou svobodou. Článek opravdu krásně vystihuje, jak se z původně mírumilovného věřícího stane tak zvaný boží mstitel. Že je u nás v ČR Islám zastoupen v zanedbatelné míře neznamená, že se jeho negativního vlivu nemáme bránit a nebo ho zlehčovat. Jsme součástí EU a jestliže je Islám ideologickou pohnutkou zločinů páchaných v Paříži, či Kolíně nad Rýnem, musíme na to pohlížet, jako by se to dělo u nás.

5 0
možnosti

..... no stejní to voni sou,- enem mi tak nějak vadí že se v jistým okamžiku vod tý "stejnosti" cíleně, radikálně až fanaticky distancují :-/ !

0 0
možnosti

J89i93ř19í 22K10v41ě91š

22. 1. 2016 20:13

A vy jste, pane autore, Korán opravdu četl, že víte tak přesně, co v něm stojí? Nechci se fanatiků zaštiťujících se islámem nijak zastávat, ale vždycky mě pobaví, jak vybízí k četbě Koránu někdo, kdo ho sám patrně v životě neviděl.

0 6
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím! R^

Třeba takový Albert Speer, byla to bestie nebo profesionál dobře konající svou práci ve prospěch Říše?

Ideologie dělá z lidí bestie a islám v sobě tento bestiální potenciál má vrchovatou měrou. Proto říkám, že právě díky tomu v každém dnes "umírněném muslimovi" taková bestie bohužel dřímá. A může být kdykoli probuzena.

11 1
možnosti

J18i71r36i 88V88r98a62b53e28c

22. 1. 2016 19:39

Albert Speer byl dobry architekt a sedel po valce 20 let jelikoz byl "organizator" pro zbrane a munici (coz nechtel delat).Kazdopadne nebyl bestie.

2 3
možnosti

Tak to je hodne presny popis jednoho z mechanismu. Moc dobry clanek.

6 1
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli