Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Islamista je novotvar(*), který dělá za muslimy to, co by měli dělat oni sami. Oni sami by měli hlasitě protestovat proti islámskému terorismu. Tím, že „ty špatné muslimy“ pojmenujeme islamisty, mohou „ti hodní“ říct, že s těmi teroristy nemají nic společného, protože to jsou přece islamisté.

Pokud bychom ale o muslimech-teroristech mluvili výhradně jako o muslimech (a taky to přece muslimové jsou), tlačili bychom ty druhé k jasnému vymezení se. Takhle, když to uděláme za ně, k tomu nemají důvod.

Přitom islamista by měl být odborník na islám (podobně jako hungarista, judaista, germanista...).

A ještě jedna věc – opakovaně se ptám, jestli jste slyšeli, jak muslimové hlasitě projevují nesouhlas s terorismem páchaným ve jménu islámu – stejně hlasitě, jako když protestovali proti karikaturám Mohameda s bombou na turbanu. Slyšeli? Neslyšeli? Já taky neslyšel. Z toho plyne poměrně logicky, že karikatury islám znesvěcují, ale terorismus jej neznesvěcuje.

----

(*) medicinsky nádor – nadto takový, který nám nepěkně metastázoval do jazyka.

2 0
možnosti
ZH

Ano, souhlasím, že islamista je odborník na islám. Z toho pak plynou velmi zajímavé důsledky. :-)

0 0
možnosti
JM

J38a67k60u69b 75M55a27c28h

30. 11. 2015 8:37

Se zájmem sleduji tu žabomyší válku. Podle mne je úplně jedno jak co budete nazývat. Základní je jen otázka - chceme islám v Evropě nebo nechceme?  Staletí se formoval život v Evropě, staletí zde byl a je křesťansko-židovský vliv náboženství. Staletí plná omylů a úspěchů, ale hlavně staletí vývoje. Islám se za ta století nevyvíjel,protože ani nesmí, je přece dokonalý. Žijeme, aniž si to mnozí uvědomují, sice v nedokonalé, ale přece jen v demokracii ( znalci říkají že nikdo zatím nic lepšího nevymyslel ).

Opravdu chceme, aby se v Evropě šířila nemoc islámu? Pohádky,že můžeme koexistoval vedle sebe jsou nesmysl. Rozpínavý soused je vždycky problém. Víc islamistů, víc po moci toužících vyznavačů, víc radních a politických vůdců hnaných islámem a z našich řad nárust počtu obraťkabátníků ),rostoucí vliv na řízení veřejného života, likvidování našich zvyků,které uráží islám. A kde budeme my, až i ti nejprostší a milí sousedé pochopí, že z nich jejich víra dělá nadlidi? Islám má čas, co nestihne teď tak snad v  dalších generacích. Taky" kecám"?

2 1
možnosti
ZH

Přispěchá ještě Polický se svým mínusem, nebo je již plně vytížen mínusováním u novějších blogů? ;-D

1 1
možnosti
MC

V běžném jazyce totiž dochází často k tomu, že totéž slovo označujeme různými způsoby. Běžný jazyk je proto příčinou vzniku problémů a omylů. Abychom se toho mohli vyvarovat, musíme se obrátit k symbolickému jazyku, který odstraní nejednoznačnost v použití znaku tím, že podřídí symbolický jazyk logické syntaxi. (Wittgenstein 1993)

0 0
možnosti
MC

R^Podstatou teologie v pravém slova smyslu je víra, nikoli smyslové vnímání a logika. Jakkoli teologie definuje jakékoli své na víře postavené pojmy, nemá to nic společného s realitou.

0 0
možnosti
RT

Přesně pojmenováno od autora.Nyní již multikulturalisté nemohou mluvit o "přínosu" islámu,tak přišli s tímto geniálním rozdělením.R^

1 0
možnosti
RH

Islamista je muslim, který chce realizovat politický režim, který vychází z islámu. Radikální islamista je ten, kdo to prosazuje násilně. Každý muslim není islamista, ale kdo by to v dnešní hysterii rozeznával. :-/

2 0
možnosti
ZH

Pak se jedná o špatné pojmenování. Ten, kdo nechce realizovat politický režim vycházející z islámu není muslim.

1 2
možnosti
Foto

Muslim je člověk, který věří v islám.

Islamista je člověk, který  svůj způsob víry v Aláha (svu verzi islámu) násilím prosazuje a to  i proti lidem rovněž věřící v Aláha jen uznávají jinou verzi Islámu.

Nejčastější obětí Islamistů jsou jiní muslimové.

Moc dobře ten rozdíl znáte a jen nesmyslně tlacháteRv

Pokud někdo dává rovnítko mezi muslim a Islamista je to jako když dává rovnítko mezi ČSSD a DSSS-obojí jsou levicové strany a slovo socialní mají v názvu-dají se oznčit za socialisty.

0 9
možnosti
LN

..pěkně jste se nám tu rozpovídal....RvRvRv

3 1
možnosti
MP

Samozřejmě, že máte pravdu, pane Hlinko. Tak, jak to ve svém článku rozvádíte, to vidí drtivá většina lidí, občanů tohoto národa. On to totiž říká tzv. zdravý selský rozum. Ode mě KarmaR^

2 1
možnosti
VC

V76í96t 25C95i20b17u55l68k98a

29. 11. 2015 15:31

Korán jsem nečetl, ale četl jsem bibli. Starý zákon je docela krvák, řeší se tam obchod s otroky, mnohoženství, vyvražďování celých národů. Přesto si netroufám tvrdit, že všichni křesťané nebo židé jsou otrokáři a vrazi. 

Voláte po důkazech o tom, že většina muslimů nemá ambice aktivně šířit islám. Takový důkaz Vám nikdo nedá, protože zatím jaksi neumíme číst myšlenky. Zrovna tak bych mohl po Vás chtít důkaz pro Vaše tvrzení muslim=islamista. 

Mě osobně rozlišování islám vs. islamismus připadne celkem srozumitelné. Čemu naopak nerozumím je zatvrzelé odmítání pomoci lidem, kteří prchají před násilím (ať už je to násilí ze strany islamistů nebo ze strany Asada). Toto odmítání pomoci se zdůvodňuje obranou našich tradičních hodnot, přičemž se málokdo snaží tyto hodnoty vyjmenovat.

2 6
možnosti
Foto

Pane Cibulko takovým důkazem může být to, že to většina muslimů nečiní.

0 1
možnosti
Foto

Základní  práva a svobody dávají i právo na vyznání víry. Rozhodně však nikdy nelze souhlasit s ideologií, která je praktikována  pod hlavičkou jakékoli víry, pokud taková ideologie má ve svém vínku i svém praktikování pravý opak, tedy potlačování zákl. práv a svobod člověka. Kdekoli! A asi o tom to vše je.

3 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli