Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L78u40b50o80š 96Č90e75r81v

10. 11. 2015 15:44

Jistě působivě napsané, ale zde uváděná trvzení lze stěží brát jinak než osobní pochopení textu Koránu, o jehož výklad se tu autor pokouší na značně povrchní úrovni.

Výroky typu 'sluníčkář má zjevně velmi bídnou představu o tom, co se odehrává v hlavě věřícího', už patří zcela do oblasti předsudků a nemá smysl zde ani polemizovat.

Kdo může říci,co se odehrává v hlavě věřícího a jaké obecné závěry lze z toho vyvozovat? 

Řekl bych, že autor má ve své hlavě pouze svou dogmatickou představu a diskuse je jaksi v tomto případě házením hrachu na zeď.

Příkladem budiž povrchní užívání historických příkladů jako národního socialismu v Německu s uvedením, že "Islám sám sebe považuje za nadřazené náboženství nad všechna ostatní"

 a "Mohamed přesvědčoval své stoupence, že v boji odolají i desetinásobné přesile, protože za nimi stojí Bůh." 

Přeci každé náboženství jako i křesťanství považuje sebe za tu správnou cestu a povzbuzuje své stoupence, že odolají přesile, protože Bůh je s nimi.

Možná by se autor mohl podívat do Starého zákona a takových příkladů tam najde dost, je tedy pode autora křesťanství také paralelou k národního socialismu? 

Celkově článek splňuje znaky demagogie - místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, 

k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy ...

0 0
možnosti
ZH

Ty sis ten Korán ještě nepřečetl, že? Protože plácáš, nevíš o čem...

0 0
možnosti
Foto

K22a76r62e64l 64R82a80d96a

1. 11. 2015 13:21

S Váším názorem plně souhlasím. R^

3 0
možnosti
Foto

K30a22r26e29l 70C54a89c36h

1. 11. 2015 0:21

Co k tomu dodat - přesně tak to bude. Evropa je slabá a líná bránit svou existenci. Až mě to děsí, že v 21. století může ohrozit civilizaci středověký náboženský fanatismus.

4 0
možnosti
PK

Podobně jako pan Jílek si myslím, že tažení muslimů má mnoho příčin a že "likvidace" sluníčkářů", na které se bloger zaměřuje již tradičně, zvrat nepřinese. Jednou z příčin je - zjednodušuji - kapitalismus v Evropě.. Abys existoval, musíš vydělávat. Manželka musí makat, víc dětí shazuje úroveň. Nechceš zametat ulice a kapitalista vždy hledá cestu jak to zabezpečit levněji. Technika je drahá, uprchlík to nějak zajistí, jak se bude chovat jeho potomek, nikoho nezajímá.  Je to začarovaný kruh 

Pád lze jen zbrzdit, nedávat dávky, postavit ploty.

0 0
možnosti
ZH

Nejde mi o likvidaci sluníčkářů, ale likvidaci lží. Snažím se nazývat věci pravými jmény.

Dle mého názoru je mnohem větší příčinou současného marasmu socialismus ve svých (h)různých podobách, který likviduje tradiční hodnoty, ale žádné lepší přitom nepřináší. Myšlenkově sice parazituje na křesťanských hodnotách, provedení je ovšem zhoubné.

3 0
možnosti
LJ

Máteve všem pravdu, ale není to celá pravda. Již jsem na toto téma napsal jeden diskusní příspěvek. Pokud chceme být objektivní, musíme si přiznat i naše slabiny. Evropa má velminízkou porodnost, muslimové mají vysokou. U nás má každý pátý pár problémy sotěhotněním, u nich je procento výrazně nižší. V muslimském světě je velká úctak autoritám, velká úcta ke starším lidem. U nás to před 100 a více lety bylotaky, ale opustili jsme to jako překonané. Korán povoluje rozvod (z rozhodnutímuže), bible (Nový zákon) nepovoluje rozvod. V muslimském světě jsou však rodiny podstatně stabilnějšínež u nás. (U nás před 100 a více lety taky byly.) Korán povoluje mnohoženství.Jen velmi málo bohatých muslimů má však více žen. Rozhodně mnohem více Evropanůmá děti z více vztahů. Korán povoluje bití žen, naše zákony ho zakazují.Manželské poradny, soudy a mnohé další instituce však u nás řeší domácí násilía stále ho přibývá. Neexistují statistiky, jak to kde vypadá, kdyby byly, možnábychom se divili. U nás se dělá prenatální diagnostika, a když hrozí, že by semělo narodit defektní dítě, doporučuje se potrat. U muslimů se většinou nictakového nedělá. U nás se však rodí mnohem více postižených dětí než u nich.

Dále je třeba si přiznat přitažlivost muslimského náboženství pro Evropany. Před deseti lety přestupovalo každoročně 5000 Němců na islám, dnes je to jistě mnohem více. V mnohých teroristických skupinách zadržených v Evropě byl alespoň jeden Evropan. Při přestupu na islám si změnil jméno.

Přírodnízákony jsou tvrdé. V análech je popsáno dvoje stěhování národů, historikovémají doklady o mnohých dalších. Nejnověji i analýzy DNA starýchkoster ukazují na migraci obyvatel v prehistorii. Momentálně začíná další stěhování. Jestli lze proti tomu něco dělat, tonevím. Pokud by někdo chtěl to řešit, pak by musel začít tím, že objektivně prostuduje nášstav, který jsem se pokusil naznačit. Podceňování protivníka a přeceňování sebe je vždy velká chyba.

1 0
možnosti
ZH

To je moc témat na jednou, něco takového se do jednoho článku ani napsat nedá.

NZ rozvody povoluje, například je-li jeden nevěřící a s tím druhým nechce být, nebo z důvodu smilstva. Není to ale tak jednoduché, jako u muslimů.

Na klesající porodnost a vzrůst postižení mám toto vysvětlení: antikoncepce (zejména hormonální, která v rámci koloběhu spodní vody působí i na muže) a přežití poškozených jedinců až do reprodukčního věku. V zemích s méně rozvinutým lékařstvím a méně poškozeným životním prostředím se logicky rodí i méně postižených dětí (nebo ty děti mnohem dříve umírají).

Co se týče podceňování protivníka (či bagatelizování reálného nebezpečí), to jsem se právě pokusil v blogu nastínit.

0 0
možnosti
RT

Islámskou mírumilovnost v Evropě naplno zažijeme,dříve nebo později.!!:-P

2 0
možnosti
Foto

Dovedu si představit, že sluníčkáři by byli nejradši, aby takovými sluníčky, jakými jsou oni, byli nejlépe a pokud možno úplně všichni ostatní lidé.

Jenže si neuvědomují, že muslimové takovými sluníčky prostě být nemohou, i kdyby chtěli. :-) 

Karma! R^

13 0
možnosti
VS

Nejenom nemohou ale oni jimi opovrhuji.

1 0
možnosti
Foto

Snad jen R^ a KARMA.

6 0
možnosti
MK

R^ Souhlas. Jen s židy se rozkmotřil hned po první bitvě, kdy ho jeden židovský medinský kmen zradil a Mohamed nechal muže popravit a ženy a děti prodat do otroctví.

2 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli