Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bible je svým způsobem velmi jedinečná, ale objeví se to jen, pokud je intenzivně studována. Dovolují si zde okopírovat část mého mailu čs. rozhlasu na toto téma:

Vážená paní Mašková

Po vyslechnutí dnešního „Pro a proti“ jsem si dovolil Vám zavolat.  Jednalo se o dojem u mne vyvolaný konfrontaci názorů pánů Raeda Shaikha (Ústředí muslimských obcí ČR) a Jakuba Jandy (analytika think-tanku Evropských hodnot) a krátkou glosu k problému, katolického teologa prof. Tomáše Halíka.   

Můj návrh byl se zeptat, zda-li by Český rozhlas nebyl schopen přizvat k takovýmto zásadním diskuzím biblicky fundované protestantské a evangelické čtenáře Bible, kteří se poněkud vyznají v interpretaci prorockých písem Starého a Nového zákona. Ona stojí harmonicky ve svých výpovědích vedle sebe, co se týče budoucnosti lidstva a přicházejících událostí na planetě Zemi. Současné muslimské a islámské problémy jsou tam velmi dobře známy.  Normální čtenář Bible má možnost se informovat o hlubších souvztažnostech sledováním kvalitních internetových stránek protestantských biblických učenců. Nejsou tedy ve svých názorech osamoceni a izolováni, nýbrž mají za sebou obrovskou databázi křesťanské teologie, která se zakládá jen na výpovědích biblických židovských knih – Torah, Neviim, Ketuvim -  a Starého a Nového zákona, a nepřiklání se k nebiblickým katolickým dogmatům.

Kromě toho jsou dnešní křesťanští bibličtí a špičkoví badatelé vědecky velmi fundovaní, opírajíc se o matematické, statistické a experimentální poznatky biologie, fyziky, plasma fyziky, astrofyziky, kosmologie a jiných věd, které nejsou při konfrontaci s biblickými výpověďmi, jak se svět všeobecně domnívá, v kontradikci. K pochopení některých biblických zdánlivě sporných sdělení je ale nutno přihlédnout k historickým, kulturním, lingvistickým, kosmologickým a jiným kořenům a údajům, které jsou ale zapřisáhlým kritikům písem většinou neznámé, jakož je i jejich znalost písem jen velice povrchní.

1 0
možnosti
Foto

Prototypem popsaného učence je např. Američan dr. Chuck Missler, který založil tzv. Koinonia House a Koinonia Institute a provádí křesťanskou osvětu ve všech anglosaských zemích světa. Po téměř šedesátiletém studiu Bible a popsaných zdrojů zastává názor, že se u 66 knih obsažených v dnešní Bibli, sepsaných asi 40 inspirovanými autory, jedná o „integrovaný, křížově odkazový, informační systém pro lidstvo,“ přičemž existuje silná evidence, že pochází z oblasti reality, která je mimo náš časoprostor.  Tento informační systém má charakteristiku hologramu, proto integrovaný systém, protože vytrhne-li se např. několik stránek z písem, zůstávají jejich stěžejní informace zachovány.

Podobně popisuje, na základě nových poznatků kosmologie, plasma fyziky, a interpretace údajů dnešní astrofyziky o gravitaci, možnost, že se v případě našeho vesmíru jedná o tzv. elektrické univerzum, protože v něm působící sily elektřiny jsou o miliardovou mocninu silnější, než může být gravitace na základě Newtonových zákonů o hmotě vesmírných těles a enormní vzdálenosti galaxií a hvězd např. od naší sluneční soustavy.  Nedávné objevy německou pracovní skupinou GEO600, pátrající po existenci gravitačních vln a částic, tzv. gravitonů, vedly také k poznatku, že se u vesmíru asi jedná o vesmírný hologram, ve kterém jsou všechny informace celistvě a integrovaně zachovány, protože na úrovni kvantové fyziky se dnes dá říct, že např. všechny elektrony ve vesmíru o sobě nějakým způsobem vědí.  Tyto myšlenky se velmi silně blíží některým výpovědím Bible, zabývajícím se „termínem spravedlnosti,“ která je tak profanovaná na planetě Zemi.

1 0
možnosti

A pak že jsme zemí nevěčících.Vždyť my máme určitě nejvyšší procento znalců koránu v Evropě a když vezmu v potaz jen blogy zde, tak znalost koránu a jeho výkladu daleko převyšuje laické znalosti v arabských zemích.;-D

2 0
možnosti

Bohužel vám musím dát za pravdu. Znalost koránu v naší zemi předstihuje veškeré znalosti muslimů. 

Ale není to vírou, je to snahou o poznání nepřítele. A je to velice chvályhodné, i když se vám to nelíbí.

1 0
možnosti

Problém Evropanů je, že nedokáží pochopit odlišné vnímání hodnot, které je běžné u muslimů. To samé platí o interpretaci Bible a Koránu. Zatímco Bible je sbírka historických dokumentů, mnohokrát pozměněná překlady a různými interpretacemi jejích šiřitelů, která prý zaznamenává boží vůli a zákony, tak Korán je neměnný, seslaný Alláhem. Proto je také Islám neadaptovatelný do naší kulturní oblasti. Jenže to si levicoví intelektuálové nedokáží ani představit, natož připustit.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer. Chtěl bych se zeptat na Váš názor na tuto věc:

Všichni muslimové bez rozdílu se mají modlit 5x denně a činí tak společně.

Například večerní modlitba údajně zní:

"O Alláhu! Prosíme Tě o pomoc a vedení a toužíme po Tvé ochraně a věříme v Tebe a spoléháme se na Tebe a velebíme Tě a děkujeme Ti a nejsme Ti nevděční a prohlašujeme, že mezi námi nejsou takoví, kteří Tě neposlouchají.

Ó Alláhu! K tobě se modlíme a před Tebou padáme na tvář a k Tobě se uchylujeme a Tebe rychle posloucháme a v Tvé milosrdenství doufáme a Tvého trestu se obáváme, neboť Tvůj trest stihne nevěřící.

Ó Alláhu! Pozvedni našeho mistra Muhammada a jeho lid a jeho pravé následovníky."

Pokud ano (a prosím pokud možno o potvrzení, zda ten text večerní modlitby je skutečně takový), pak všichni muslimové takto pravidelně a otevřeně volají po jakémsi POTRESTÁNÍ nevěřících a věří v něho!

Nedá se to pak, pokud tedy něco takového provozují u nás, přímo považovat skutečně za šíření nenávisti proti ateistům či jinověrcům obecně, a tedy v podstatě za trestný čin dle našeho práva?

Děkuji.

6 0
možnosti

Jestliže to je "údajné", proč si to napřed neověříte? I když chápu, mě by se také nechtělo učit se arabsky (včetně písma). Rozdíl mezi námi bude v tom, že vám to nevadí v tom někoho odsoudit a hledat důvody proč psa bít, kdežto já nikoho odsuzovat za domnělé skutky neodlám :)

0 4
možnosti

Jste si jist, že korán v těchto případech hovoří o ozbrojeném boji na jehož konci umírají lidé? Není to, čistě náhodou, o "obracení na víru pravou"? Onen tolik omílaný džihád není ve své podstatě nic jiného, než (nenásilné) obracení na víru. To, že to mnozí překrucují, mě nepřekvapuje. Lidstvo zpohodlnělo a je mnohem jednodušší si něco "domyslet", než "donastudovat".

Připouštím, že procento těch pomýlených, kteří bojují se zbraní v ruce je větší než je zdrávo, ale primárně to je problém jejich víry a jejichž občané tak činí. Nehodlám se snižovat na jejich úroveň tím, že budu všechny očerňovat, osočovat a pro jistotu preventivně střílet. Na světě je už beztak dost utrpení na to, abych přispíval k jeho dalšímu šíření

0 6
možnosti

4:89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!

1 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli