Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

1absolutus

15. 10. 2012 15:42
Možná si Hlinko výsledkem překvapen.

Podle tvých dosavadních článku ti výsledek vileb "nevoní", ale hlavu vzhůru, i ty jsi svou aroganci a nenávistí k jinému názoru přispěl k takovému demokratickému výsledku. Piš tak dál, posílíš levici. :-)

1 0
možnosti
O

oslik

15. 10. 2012 15:53
Re: Možná si Hlinko výsledkem překvapen.

No, Pochu, FYI, mně výsledky voleb nevoní už více než 10 let. :-P

0 0
možnosti
JS

kelner

15. 10. 2012 15:21
No víte

Zatím to funguje i u nás alespoň tak, že pravidla voleb jsou stanovena předem a jejich výsledek podle těchto pravidel je považovaný za demokratický a seriozní. Myslím, že by nebyl zvláštní problém po volbách stanovit pravidla tak, aby vyhrála strana, které fandím. Takže z toho plyne, že Váš ctihodný příspěvek považuji za žvanění nespokojence s výsledkem voleb. Za racionální bych považoval diskusi o volebním zákoně, který by byl schválený dnes a měl platit až na př. za 10 let.

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 10. 2012 15:02
Senát je instituce, kterou politici

... občanům vnutili. Původně se počítalo se Senátem při rozdělení Československa jako odkladištěm pro federální poslance. Nakonec k tomu nedošlo a Senát fungoval pár let jen na papíře a občanům nechyběl. Chyběl ovšem některým politikům a proto pod heslem "Ústavu je třeba naplnit" uvedli tuhle zbytečnou instituci v život. Občané jej proto většinou ignorují. A vzhledem k tomu jak vzrůstá znechucení občanů z naší politické scény, úměrně tomu vypadá i účast u Senátních voleb. S několika kandidáty - při předvolebních akcích na veřejnosti jsem v minulosti mluvil, u jiných jsem četl jejich vyjáfdření, "programy", atd. Evidentně nejtěžší otázkou pro ně vždy bylo "Co chcete v Senátu vlastně dělat?". Většina z nich se snažila voliče přesvědčit, že tam budou bojovat za blaho okrsku, který je má volit k čemuž Senát ovšem určen není) jiní zas vykládali jak budou ojovat o vyšší přídělů prostředků ze státního rozpočtu na bohulibé účely (kultura, sport). Musím říci, to mne tedy opravdu nezaujalo.

1 0
možnosti
O

oslik

15. 10. 2012 15:15
Re: Senát je instituce, kterou politici

Jistě, toho všeho jsem si také vědom. Proto jsem právě na senátu ukázal tristní stav naší politiky. Politici nám toho vnutili proti naší vůli mnohem více. Podobně se také můžeme zamýšlet nad významem krajů...

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli