Co tvrdí Zdenek Horner a co se píše v Koránu - VIII

11. 08. 2017 22:37:50
Ve světě polemik a disputací neznám horší situaci, než být opakovaně usvědčen z omylu z neznalosti, a přitom stále setrvávat ve své zabedněnosti. Už jsem vícekrát stál na té chybné straně, tak se snažím o nějakou sebereflexi.

Jsou však lidé, kteří naprosto neznají ve svém životě význam toho slova a tak stále dokola melou své nesmysly dál. Pan Horner se zde často zastává islámu, aniž by o něm fakticky něco věděl. Tak se podívejme na jeho poslední článek (včetně diskuze) a porovnejme ho s texty v Koránu.

"Jak se slučuje s jednotou islámu teroristický útok islamistů v islámských zemích od Afghánistánu přes Indonésii až po Turecko? ... Není to naopak důkazem, že se islám vnitřně různí a dokonce proti islamismu bojuje?"
Islám proti žádnému islamismu nebojuje. Žádný islamismus totiž neexistuje, je to umělý patvar, který má odlišit tzv. umírněné (tedy fakticky laxní) muslimy od radikálních (tedy snažících se jít ve stopách Mohameda). Různé muslimské směry se navzájem považují za odpadlíky od víry, a jak říká Korán:

2:217 Dotazují se tě na posvátný měsíc a na bojování v jeho průběhu. Rci: „Bojovat v něm je hřích těžký, avšak odvracet od stezky Boží, nevěřit v Něj a v Mešitu posvátnou a vyhánět obyvatele jejich z ní je ještě těžší hřích před Bohem; svádět od víry je horší než zabíjet. Nevěřící nepřestanou proti vám bojovat, dokud vás neodvrátí od náboženství vašeho, budou-li toho schopni. Pro ty z vás, kdož od náboženství svého odpadnou a jako nevěřící zemřou, marné bude jejich konání na tomto i onom světě - ti ohně obyvateli se stanou a nesmrtelní v něm budou.

4:115 A kdo odpadne od posla poté, co mu bylo jasně ukázáno správné vedení, a sleduje pak cestu jinou než věřící, k tomu obrátíme se zády, tak jako on se obrátil, a necháme jej hořet v pekle a jak hnusný je to cíl konečný!

2:191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!

Jinými slovy - odpadlík je na tom ještě hůř, než nevěřící. Proto se navzájem mezi sebou mlátí.

"Já tvrdím, že situace islamofobů je slabá až neudržitelná, neboť svoje teze nejsou schopni veřejně dokázat. Rád se dozvím seriózní a odpovědný opak."
Má zkušenost je taková, že pan Horner není schopen přijmout jakékoliv relevantní tvrzení, které není v souladu s jeho chápáním světa. Proto také promazává příspěvky v diskuzi, které jsou mu nepohodlné. Například v diskuzi se pokouší obhájit přijatelnost islámu odkazem na súfismus (wiki). Podívejme se však na súfismus blíže ke zdroji, kapitola Ženy a súfismus:
"slova Koránu jednoznačně hovoří o rovnoprávnosti mužů a žen v očích Boha"

A co se píše v Koránu?

2:282 ... A žádejte svědectví dvou svědků z mužů vašich, a nemáte-li dva muže, pak vezměte jednoho muže a dvě ženy z těch, které uznáte za vhodné svědkyně; aby, kdyby jedna z nich se zmýlila, druhá ji mohla připomenout. ...

4:176 ... „Bůh vám dává toto vysvětlení o dědictví v boční linii: ... A má-li bratry a sestry, pak muži připadne podíl dvou žen. ...“

4:34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.

Můj názor je, že súfisté jsou od skutečného islámu ještě vzdálenější, než svědkové Jehovovi od skutečného křesťanství.

Další tvrzení pana Hornera z diskuze:
"Pokud má celý islám, protože je jednotně zločinný a imperialistický, úmysl přepadnout Evropu, pak se nějaká jednota předpokládá."

Kdyby pan Horner zatvrzele neodmítal čtení si v Koránu, našel by tam následující:

2:193 A bojujte proti nim, dokud nebude konec svádění od víry a dokud nebude všechno náboženství patřit Bohu. Jestliže však přestanou, pak skončete nepřátelství, ale ne proti nespravedlivým.

Imperiální zájmy jsou přímo zakódované v Koránu a o přímém slovu Alláhovu je zapovězeno pochybovat. Tento zájem stojí hodně vysoko, takže nějaká nejednota mezi muslimy je v tomto směru zcela irelevantní. Situace je taková, že se nyní pokoušejí zničit Evropu - aby se pak stejně povraždili mezi sebou navzájem.

Je možné pokračovat ještě dál, ale vyvracet všechny Hornerovy nesmysly by bylo na tak dlouhý článek, že by málokdo měl sílu dobabrat se konce. Ale jako ukázka by těchto několik bodů mohlo stačit. Nejhorší na tom je, že podobných zaslepenců je celá řada. Pravda, někteří již začli pochybovat o svém přesvědčení - a díky Bohu za to - někteří však nadále setrvávají ve své zabedněné slepotě a kvůli nim je dobré mít po ruce pravdivé argumenty. Protože nepodložené islamofobní výkřiky je jen posilují v jejich víře.

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 11.8.2017 22:37 | karma článku: 37.82 | přečteno: 1388x

Další články blogera

Zbyšek Hlinka

Babiš si dělá ze svých voličů legraci

Nebo spíš jeho marketingový tým, který má na starosti sociální sítě. Ale předpokládám, že Babiš ke zveřejňování postů na sociálních sítích dává souhlas a že prohlédne aspoň fotky, když už může třeba mít problém s ...

26.2.2024 v 17:58 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 794 | Diskuse

Zbyšek Hlinka

Izrael prý kosí velení Hamásu. Opravdu?

V jednom článku na iDnes je vypsán celkem dlouhý seznam jmen klíčových lidí Hamásu, které se Izraelcům podařilo zabít a pár dalších jmen, které jsou na seznamu. Mám však určité pochybnosti...

19.10.2023 v 21:37 | Karma článku: 24.07 | Přečteno: 695 | Diskuse

Zbyšek Hlinka

Bohemian Rhapsody – aneb česká tragédie

Původní text je poněkud ponurý. Řekl jsem si tedy, že bych mohl zkusit přepsat text do češtiny na nějaké veselejší téma. Například jako parodii na naše úřady...

17.9.2023 v 15:34 | Karma článku: 11.54 | Přečteno: 684 | Diskuse

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

Hádejte, proč mám na fotce klobouk? Kdo si tipnul, že jsem jedním z nich, pak vyhrál! Sice v soutěži, ve které je jedinou odměnou pocit vlastního uspokojení, ale to vám musí stačit, holoto jedna!

17.8.2023 v 21:38 | Karma článku: 19.69 | Přečteno: 369 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 18.43 | Přečteno: 564 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 188 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 155 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 228 | Diskuse
Počet článků 471 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2082

Čacký junák s pohledem upřeným do dáli

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...